Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istanbulska konvencija

Markić odgovorila Bernardiću: Tko je 'kukavica i papak'?

Foto: PIXSELL
1/6
25.10.2017.
u 16:49

"Kukavica i papak je i političar koji iskorištava pretučene žene kao izgovor za nametanje rodne ideologije", piše u priopćenju predsjednica udruge U ime obitelji.

Predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić, reagirala je priopćenjem na jučerašnju izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da "onaj tko tuče ženu je kukavica i papak". 

Bernardić je jučer pozvao premijera Andreja Plenkovića da se ne skriva i da ne čeka još šest mjeseci za civilizacijski iskorak ratificiranja Istanbulske konvencije, a predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića da ovaj tjedan na dnevni red sjednice uvrsti tu točku kako bi se raspravila i već u petak izglasovala.

1/24

"Onaj tko tuče ženu je kukavica i papak"

"Onaj tko tuče ženu je kukavica i papak, a država će mu omogućiti da se tako i osjeća u svim sferama javnoga i društvenog života", rekao je Bernardić te dodao kako nisu mnogo hrabriji ni oni koji ne žele ratificirati Konvenciju i omogućiti snažne mjere protiv nasilja nad ženama.

U priopćenju naslovljenom "kukavica i papak je i političar koji pretučene žene iskorištava za nametanje rodne ideologije" Markić piše da je "SDP u 4 godine vlasti propustio povećati razinu zaštite žena u Hrvatskoj i ojačati provedbu postojećih mehanizama za sprječavanje nasilja nad ženama. Hrvatska već ima odlične zakone i propise koji reguliraju sprječavanje nasilja nad ženama - Kazneni zakon, Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji… - samo, kao i u slučaju suzbijanja korupcije, nedostaje provedba - SDP po tom pitanju nije poduzeo gotovo ništa, baš kao i s korupcijom". 

Negativne odredbe Istanbulske konvencije

"Istanbulska konvencija u paketu s pozitivnim odredbama - koje Hrvatska već ima u svojem zakonodavstvu - donosi čitav niz negativnih: one najviše štete samim ženama i omogućuju preodgoj i indoktrinaciju djece u neznanstvenoj rodnoj ideologiji te kršenje ljudskih i građanskih prava, diskriminaciju, nejednakost pred zakonom, kršenje slobode izražavanja, istraživanja, savjesti, vjeroispovijedi, odgoja djece, itd. Istanbulsku konvenciju je do danas potpisalo samo pola država članica EU (14), a sama EU je pristupila samo nekim dijelovima Konvencije upravo zbog njenih kontroverznih odredbi", piše Markić te dodaje da "Istanbulska konvencija zloupotrebljava sprječavanje nasilja nad najranjivijijim članovima društva - ženama i djeci, za nametanje ideologije koja ni na koji način ne doprinosi sprječavanju nasilja nad ženama, ali bi ratifikacijom Konvencije uvođenje rodne ideologije u zakone i obrazovni sustav RH postao zakonski obvezujući". 

"Slažem se s gospodinom Bernardićem da je muškarac koji tuče ženu kukavica i papak. Isto tako, kukavica i papak je i političar koji iskorištava pretučene žene kao izgovor za nametanje rodne ideologije", zaključuje Željka Markić.

Komentara 42

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
17:00 25.10.2017.

Baš me zanima jeli papak uopće pročitao to za što misli glasovati. Sigurno nije.

DU
Deleted user
17:19 25.10.2017.

Željka Markić je za sve ljevičare u Hrvatskoj superioran sugovornik. Toliki da se ni jedan ne usudi s njom razgovarati. Vrhunac im je komentiranje njezinog izgleda, pričam ti priču na facebooku ili komentarima ispod tekstova.

DU
Deleted user
17:29 25.10.2017.

Da im je Tito ziv odmah bi sljedbenike rodne ideologije poslao na Goli otok. i

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije