Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željka Markić:

'Plenković je opet prevario birače, treba ponoviti referendum'

Željka Markić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.03.2018.
u 16:33

- U ovim okolnostima - očito je jedini način promjene načina upravljanja Hrvatskom da se građani organiziraju u ponavljanje referendumskog izjašnjavanja za promjenu izbornog sustava - kaže Markić

Predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić optužila je premijera Andreja Plenkovića za prijevaru birača zbog najave ratifikacije Istanbulske konvencije te istaknula potrebu ponovnog referenduma o promjeni izbornog sustava.

- Najava premijera Plenkovića, predsjednika HDZ-a, da će nakon pritisaka Europske komisije i nastavka trgovine s koalicijskim partnerima u proceduru uputiti ratifikaciju Istanbulske konvencije, predstavlja još jednu prijevaru birača i potvrda je da je promjena izbornog sustava kroz građanski referendum preduvjet promjene načina upravljanja Hrvatskom. Svi hrvatski građani, bez obzira na svjetonazor ili političke preferencije, imaju pravo na političke predstavnike koji ih autentično predstavljaju, brinući za opće dobro svih hrvatskih građana, a ne za osobne ili stranačke interese - poručuje Markić u priopćenju.

Markić kaže da najutjecajnije političke stranke nisu nositelji pozitivnih promjena, već kočnica ekonomskog, društvenog i svakog drugog oporavka Hrvatske, što po njoj pokazuju "politički pristran rad DORH-a, nerješavanje korupcije, demografski slom, svakodnevno iseljavanje desetaka tisuća Hrvata zbog nedostatka perspektive i mogućnosti da napreduju svojim znanjem i poštenim radom, zapošljavanje po stranačkom ključu koje omogućuje uhljebništvo, politička trgovina sad SDP-a, sad HDZ-a sa SDSS-om i HNS-om, nastavak političkog instrumentaliziranja kurikularne reforme, otežano glasovanje građana u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, izrabljivanje radnica i radnika u trgovinama nedjeljom i skandali oko Agrokora".

- U ovim okolnostima - očito je jedini način promjene načina upravljanja Hrvatskom da se građani organiziraju u ponavljanje referendumskog izjašnjavanja za promjenu izbornog sustava - kaže Markić.

Pogledajte i galeriju: U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Željka Markić
1/10

Komentara 131

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:00 08.03.2018.

Najprije SDP i Zeljkin Most prisile HDZ da konvencija dodje na dnevni red u saboru onda Zeljka mlati po Plenkovicu i HDZu, masonska taktika. Istambulska konvencija ide u sabor s izmjenama, bez rodne ideologije. Leva i desna levica ruse ovuu vladu kak bi nova vlada SDPMOST konvenciju ratificirali u ovom obliku, sve uz pomoc Zeljke Markic i dijela opus deia.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:05 08.03.2018.

Zadnji " refererendum ndobila je 10% glasova, 90% nije!!! To pokazuje koliko je potrebno izlazni referendumski izlazni prag dignuti preko 50% da nam se ne dogadjaju ovakve prevare. Stavite u google "irski izborni zakon pa ce te viditi kud bid bi nas Zeljka vodila svojim refererendumom, ravno u EU naciju.

ST
stefj
17:08 08.03.2018.

Veći problem od ideologije je to što stvari ne idu na bolje, barem ne dovoljno brzo. A kod Istambulske konvencije problem je financiranje aktivističkih udruga i stavljanje istih iznad zakona... Sada gledamo kako to izgleda kada se vlada političkom trgovinom (sve stoji, reforme je nemoguće provesti), no vidjeli smo da nije nešto puno bolje niti kada se vlada populizmom (imali smo dvije vlade s Mostom)... Tako da sumnjam da se izbornim zakonom može nešto popraviti, problem su strukture samih stranaka, profil političara, novinara i onih koji te novine čitaju... Budući da struka masovno odlazi iz Hrvatske, situacija može biti samo sve gora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije