Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKA CVIJANOVIĆ

Predsjednica Republike Srpske obišla Banovinu: Želim Glini i Petrinji brz oporavak

Predsjednica BiH entiteta RS Željka Cvijanović u obilasku potresom pogođene Banovine
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
10.02.2021.
u 13:59

Srpski entitet u BiH poslao je deset stambenih kontejnera prvih dana nakon potresa

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović poželjela je u srijedu u Petrinji brz oporavak obiteljima u potresom pogođenom području i izrazila spremnost za slanje dodatne pomoći stradalima. 

Srpski entitet u BiH poslao je deset stambenih kontejnera prvih dana nakon potresa od 6,2 po Richteru koji je 29. prosinca pogodio Baniju.

"Šteta je velika. Potresla je i nas koji živimo u Republici Srpskoj, ne samo zato što smo imali potres nego zato što smo se solidarizirali sa stradalima", rekla je Cvijanović novinarima. 

"Želim da se i Petrinja i Glina brzo oporave i da sve obitelji koje ovdje žive nastave normalno živjeti, a mi u RS-u smo tu za ono što bude potrebno", dodala je. 

Potpredsjednik hrvatske vlade Boris Milošević, koji je bio u pratnji Cvijanović, rekao je da "ako ima išta pozitivno u ovoj velikoj nesreći što je pogodila ovo područje je ta jedna solidarnost (...) gdje pomažemo svi svima bez gledanja tko je koje vjere ili nacije". 

 

"Oni će kao dobri susjedi pokazati solidarnost kao što su već pokazali" istaknuo je Milošević. 

Infrastrukturni projekti

Milošević, Cvijanović i izaslanstvo razgovarali su još procesu izgradnje mosta kod Gradiške koji će spojiti Hrvatsku i BiH, a čiji se dovršetak izgradnje očekuje za godinu i pol, rekla je predsjednica RS-a. 

"Ostaje taj veliki, da kažem, poduhvat na hrvatskoj strani kada je u pitanju izgradnja pristupnih prometnica", navela je Cvijanović. 

"Doživljavam taj projekt kao projekt koji treba olakšati našim građanima i gospodarstvu brzu komunikaciju, smanjenje troškova koje bi imali da putuju ili prelaze na nekom drugom mjestu, rasterećenje koje mi imamo i zagušenje u Gradišci", rekla je Cvijanović. 

Smatra to "zajedničkim poduhvatom kompanija RS-a i Hrvatske koje su pokazale sposobnost da na ovakvim velikim projektima rade usprkos koroni i svim izazovima koji su nas pratili". 

Predsjednica BiH entiteta RS Željka Cvijanović u obilasku potresom pogođene Banovine
1/8

Istaknula je i potrebu da se uđe u proces prekategorizacije mosta koji povezuje Novi Grad i Dvor. Dodala je da je "raduje što postoji volja" za rad na tom pitanju s obje strane. 

Prilikom posjeta Petrinji, Cvijanović je također zamolila hrvatske vlasti da "razmotre mogućnost premještanja odlagališta radioaktivnog otpada" koji se nalazi na pograničnom području Hrvatske i BiH. 

Podsjetila je da je parlament RS-a podržao veto na pokušaj blokade gradnje Pelješkog mosta. 

"Time smo spriječili bilo kakvu politizaciju pitanja izgradnje Pelješkog mosta da pokažemo da je svaki infrastrukturni projekt koji je dobar za neku državu u našem okruženju dobar i za nas", rekla je Cvijanović.

Komentara 11

PS
popevke sAm slagal
15:30 10.02.2021.

Kakva predsjednica? Kakve RS? Gdje je to?

ME
MediciKM
15:34 10.02.2021.

Kakve su ovo gluparije?

JU
Jura
15:52 10.02.2021.

republika koga čega?? Pa stvarno, koji je vama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije