Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javit će vam mobitel

Želite znati kada je vaša ulica na rasporedu za odvoz otpada? Isprobajte ovu aplikaciju!

Zagreb: Radnici Čistoće odvoze odvojeno prikupljeni papir
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
15.06.2022.
u 07:45

Osim osobnih podataka, aplikacija je "opremljena" i kalendarom odvoza za 2022. godinu, što je korisno za one koji se ne mogu sjetiti kojim danom djelatnici Čistoće dolaze u njihov kvart po komunalni ili odvojeni otpad.

Koliko je puta otpad odvezen s kućnog praga, kad je konkretna ulica ponovno na rasporedu, koliko je bilo posjeta reciklažnom dvorištu... Ukratko, personalizirani podaci o svakom korisniku Čistoće dostupni su na online aplikaciji Moj otpad kojoj se može pristupiti s računala ili mobitela.

Za njezino korištenje nije potrebna prethodna registracija, ali zato treba unijeti šifru obveznika plaćanja (odnosno sistemski broj obveznika) te onu obračunskog mjesta (odnosno sistemski broj objekta). Obje se informacije nalaze na jedinstvenoj Holdingovoj uplatnici.

Osim osobnih podataka, aplikacija je "opremljena" i kalendarom odvoza za 2022. godinu, što je korisno za one koji se ne mogu sjetiti kojim danom djelatnici Čistoće dolaze u njihov kvart po komunalni ili odvojeni otpad. Kalendar se može isprintati i staviti na vidljivo mjesto poput stubišta ili spremišta za otpad i tako biti podsjetnik na dane kada se odvozi miješani komunalni otpad, a kada biootpad, papir te plastika i metal. Moj otpad dostupan je na stranici Čistoće (www.cistoca.hr), a pristupiti se može i direktno na adresi mojotpad.cistoca.hr.

04.01.2019., Zagreb - Zeleni otoci, spremnici za recikliranje, reciklazna dvorista i provedba Plana gospodarenja otpadom u Gradskoj cetvrti Trnje."n"nPhoto: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL


Nije to jedini način kojim se online može pregledati popis usluga ove Holdingove podružnice. Za Android i iOS operativni sustav dostupna je i mobilna aplikacija Razvrstaj MojZG koja je namijenjena svim stanovnicima i posjetiteljima Zagreba. A što se na njoj nalazi?

Jednostavan pregled odvoza otpada po odabranoj adresi, pretraživanje otpada kao i upute kako pravilno razvrstati otpad. Osim toga, aplikacija sadrži i popis te interaktivnu kartu svih reciklažnih dvorišta i zelenih otoka u Zagrebu.

Uz nekoliko klikova tako se može saznati, primjerice, da meso i kosti, kao i higijenski ulošci mogu ići u miješani otpad, dok šeširi, kape i zavjese od tkanina treba odložiti u tekstil. Na aplikaciji se mogu pročitati i najnovije obavijesti na temu razvrstavanja otpada u Zagrebu, a novost je da aplikacija sada šalje push notifikacije dan prije predviđenog odvoza određene vrste otpada. Oni koji žele redovni podsjetnik mogu u aplikaciji sačuvati jednu ili više adresa. U Razvrstaj MojZg mogu se pronaći i kontakti pozivnog centra za informacije.

VIDEO Rezolucija zemlja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije