Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBUNILI SE

“Želimo ukidanje naplate, a ne da nas se ‘dere’ odasvud”

peticija
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
07.07.2010.
u 16:04

Naplata parkiranja uvedena je 1. srpnja. Uskoro će, i to po zahtjevu stanara, biti uvedena i u Tomislavovoj ulici, kaže Davorin Zlatić

Protivimo se davanju parkirališnih mjesta u našoj ulici u koncesiju tvrtki Parking d.o.o., koja je već uvela naplatu, kažu stanovnici Domobranske ulice, koji žive na kućnim brojevima 21, 23, 25 i 27.

Jesu li dali suglasnost?

Peticijom od Grada traže ukidanje naplate i drukčiji način osiguranja parkirališnih mjesta stanovnicima Domobranske.

– Želimo povratak u stanje prije 1. srpnja, kada je uvedena naplata. Nije pošteno da netko ubire proviziju od našeg parkiranja. Prvo ćemo ispitati koliko je nezadovoljnih stanara, a potom odlučiti o daljnjim koracima – kaže organizator prikupljanja potpisa Aleksandar Novaković.

Za uvođenje naplate potrebna je suglasnost stanara. No, oni se ne mogu sjetiti kad su je dali. Kažu da su prije nekoliko tjedana potpisali dopis Gradu, u kojem traže rješavanje tog problema, ali da je to iskorišteno kao suglasnost. Stanar Nikola Šašić prvi je potpisnik peticije.

– Bunim se protiv podvala i nepravdi. Ne želim da me se “dere” sa svih strana. Moja mirovina je 1.340 kuna i uistinu mi ne treba plaćanje parkiranja. Nije li dovoljno što uplaćujemo poreze i prireze – pita se Nikola Šašić.

Vlasnik tvrtke Parking Davorin Zlatić kaže da je naplata uvedena nakon što je, po zahtjevu stanara, dobiveno rješenje od Grada.

– Cijene su povoljne: 48 kuna mjesečno, odnosno 480 godišnje – kaže Zlatić.

Iz Grada potvrđuju da je naplata parkiranja uvedena po zahtjevu stanara. Kako kaže viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Grada Andreja Barberić, stanari uživaju povlaštenu cijenu parkinga. U toj ulici živi gradski vijećnik Vladimir Benko. Zalagao se za naplaćivanje parkiranja u svojoj ulici.

– Nemoguće je parkirati zbog autoškole i drugih poslovnih prostora. Predao sam u Grad potpise stanara s kućnih brojeva 25 i 27. Mnogi misle da će, ako plate 50 kuna, dobiti ‘doživotno’ parkirno mjesto – kaže Vladimir Benko.

Vijećnicima "mukte"

Gradski vijećnici besplatno parkiraju, a Benko je vlasnik garaže u kojoj ne parkira.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
15:47 29.08.2010.

stanari zgrada imaju svoje stanove. nisu kupili parkirališna mejsta. koja su na javnoj površini. i dostupna svima pod jednakim uvjetima. sad kad je napokon regulirano parkiranje, smeta im! a da je zakrčeno autima ljudi koji dolaze na posao u okolicu? koga bi onda prozivali? kak maknuti \'tuđi\' auto, a njihov ostaviti... po kojoj osnovi?

BT
btoma26
20:29 07.07.2010.

Gospodin Benko sve je dobro odradio kao gradski vječnik ,važno je zadovoljiti osobne interese. Iz ovog postupka je jasno da gradski vječnici nisu dužni brinuti o poslovnim subjektima koji koriste i najmu gradske prostore. Hvala vam gradski vječniku gospodine V. Benko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije