Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Salvini u Trstu:

'Želim vjerovati da će slovenska, hrvatska i bosanska policija kontrolirati balkansku rutu'

Matteo Salvini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.07.2019.
u 22:23

“Granice su svete i nepovredive”, kaže Salvini i bude li potrebno, odnosno ne budu li slovenska i hrvatska policija zaustavljale izbjeglice, “razmotrit ćemo i svaku drugu soluciju”

Kontroliramo granicu na moru, želimo kontrolirati i onu na kopnu sa svim mogućim sredstvima, kazao je jučer talijanski ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade te čelnik Lige Matteo Salvini u u Trstu, gradu posebno blindiranom zbog njegova dolaska.

Posljednja opcija

Bilo je osoba koje su klicale Salviniju, ali i onih koje su prosvjedovale protiv njega. Salvini želi zaustaviti i tzv. balkansku rutu migranata. Cilj je “poslati više ljudi na granicu sa Slovenijom i definitivno zaustaviti tajne imigrante”, kaže Salvini.

Prekinuti Schengenski sporazum, koji omogućuje slobodno kretanje osoba bez graničnih kontrola između zemalja potpisnica, “posljednja je opcija, ali želim vjerovati da će slovenska, hrvatska i bosanska politcija uspješno kontrolirati balkansku rutu”, kazao je Salvini. No, talijanski populistički čelnik ne odbacije ni mogućnost uvođenja strože kontrole na talijansko-slovenskoj granici.

“Granice su svete i nepovredive”, kaže Salvini i bude li potrebno, odnosno ne budu li slovenska i hrvatska policija zaustavljale izbjeglice, “razmotrit ćemo i svaku drugu soluciju”.

Uvest će se zajedničko patroliranje Italije, Slovenije i Hrvatske “i vidjet ćemo rezultate”, dodao je Salvini. U Trstu je bio i mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Nekoliko desetaka osoba traži podizanje barijera između Italije i Slovenije, dok druga skupina prosvjednika kliče solidarnosti i čovječnosti. Ima onih koji kliču “bravo Salvini”, “tako naprijed”, “najprije Talijani”, te onih koji ga optužuju za rasizam.

U međuvremenu njemačka kapetanica broda Sea Watch 3 Carola Rackete najavila je tužbu protiv Salvinija zbog uvrede. Carola je s brodom nevladine organizacije na otok Lampedusu prebacila 40 izbjeglica-brodolomaca, a Salvini ju je vrijeđao zbog toga i “poticao na čin kaznenog djela prema njoj”.

“Bogata komunistkinja”

Carolin odvjetnik Alessandro Gamberini obznanio je kako je u tom smislu pripremio kaznenu prijavu protiv Salvinija, odnosno za poticanje nasilja protiv kapetanice. Salvini je odmah odgovorio preko Twittera: “Prekršila je zakone i napala je talijanske brodove, a onda me tuži. Ne plašim se mafijaša, a kamoli bogate i razmažene njemačke komunistkinje! Poljupci”.

Istodobno u Sredozemlju je jučer spašeno 117 izbjeglice-brodolomaca.

VIDEO Zrakoplov snimio krijumčara migranata u Lici:

Ključne riječi

Komentara 16

ZI
zimerman
03:53 07.07.2019.

Svaka cast Salviniu , krajnje je vrijeme da se granice počnu poštovati jer država bez granice i nije država. Jedini način da se sačuvaju vrijednosti zapadne civilizacije i kršćanstva je da se uspostavi kontrola na našim granicama..Svi migranti nisu istiti ,....trebamo prihvati samo one koji su spremni da se integriraju i zive od vlastitog rada .

Avatar Viktor999
Viktor999
08:37 07.07.2019.

Bravo Salvini, naši političari govore da drže situaciju pod kontrolom dok horde afroazijskih divljaka bauljaju po Hrvatskoj-treba već jednom uvesti strogu kontrolu granica da ni muha ne može neprimjećena proći a kamoli ovi garavi

MM
Marko_M
06:09 07.07.2019.

HR policija nemoze lokalnog Duvarca i ostale kontrolirati,a di ce imigrante

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije