Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andro Vlahušić:

'Želim pokazati da je Andro živ kao najava za buduće izbore. Jedino me zanima Dubrovnik'

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
11.05.2019.
u 20:05

Napomenuo je kako se problem prometa u Dubrovniku, posebno u kontaktnoj zoni oko povijesne jezgre koja je prenapučena, može riješiti korištenjem fondova Europske unije

Nezavisni kandidat na listi Narodne stranke - reformista za Europski parlament (EP) i bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izjavio je u subotu kako svojom kampanjom “Ispravite nepravdu“ najavljuje i nastup na lokalnim izborima u Dubrovniku 2021. sa svojom nezavisnom i nestranačkom listom.

Pozvao je Dubrovčane da, ako žele, 'isprave nepravdu' budući da je on 'jedini u čitavoj Europskoj uniji koji se kandidirao za Europski parlament, iako mu je vlastiti parlament donio zakon kojim mu se zabranjuje kandidatura na lokalnim izborima'.

- Takav zakon nigdje drugo u Europskoj uniji nije donesen. Pobjeda lokalnog HDZ-a i gradonačelnika Mata Frankovića u Dubrovniku nije se dogodila slobodnom voljom građana, nego političkim progonom pojedinca kojem je bilo zabranjeno kandidirati se samo za lokalne izbore. Da sam se mogao kandidirati, bio bih izabran za gradonačelnika u prvom krugu - ustvrdio je Vlahušić.

Vlahušić je na konferenciji za medije Reformista rekao kako su izbori za EP 'izbori pokazivanja' i najniža razina izbora.

- Želim pokazati da je Andro živ kao najava za buduće izbore. Jedino me zanima Dubrovnik - istaknuo je Vlahušić.

Napomenuo je kako se problem prometa u Dubrovniku, posebno u kontaktnoj zoni oko povijesne jezgre koja je prenapučena, može riješiti korištenjem fondova Europske unije.

- Europski fondovi služe kako bi se podigla kvaliteta života u Dubrovniku, ali tu je i oko dva milijuna gostiju iz Europske unije. Projekti iz vremena kad sam bio gradonačelnik još uvijek nisu provedeni, a utemeljeni su na znanosti jer su studije radili prometni i građevinski fakultet. Rješenje je u zoni ograničenog prometa, a u budućnosti i u pješačkoj zoni - rekao je.

Vlahušić smatra da bi takve administrativne mjere istodobno dovele do rasta cijene nekretnina za trideset posto. Dodao je kako je i velik nedostatak što u luci Gruž nije izgrađen lučki terminal.

Najavio je kako će, prije povratka na lokalnu političku scenu 2021. godine, sa svojom nezavisnom listom nastupiti na idućim parlamentarnim izborima za 10. izbornu jedinicu.

Komentara 4

OB
ObrenM
08:28 12.05.2019.

Da je vladao gradom neke druge EU drzave bio bi u debeloj hladovini.Obzirom da ga se stiti,moze on opet nastaviti gdje je stao.

Avatar rubinet
rubinet
22:49 11.05.2019.

bolje mu je ne govorit ništa..

ST
stomugromova
08:34 12.05.2019.

Da ga nije Aaron Frenkel natjerao da se kandidira jer imaju nesređene račune oko projekta Golf na Srđu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije