Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament odgodio glasovanje o novome povjereničkome kolegiju Europske komisije

Želeva se povukla, a loše stoje i Rehn te Kroes

'zeleva_nnn_rad_190110'
'Photoshop'
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
19.01.2010.
u 15:28

Iako je iza nje stala Europska pučka stranka, procijenjeno je da Želeva, zbog laži i nesposobnosti, nema izgleda dobiti dovoljno glasova u Europskome parlamentu.

Bugarska ministrica vanjskih poslova Rumiana Želeva, koju je Sofija bila kandidirala za europsku povjerenicu za međunarodnu suradnju i humanitarnu pomoć, odustala je od kandidature. Iako je iza nje stala Europska pučka stranka, kojoj je potpredsjednica, procijenjeno je da nema izgleda dobiti dovoljno glasova u Europskome parlamentu. Uz to što ju se sumnjiči da je u imovinskoj kartici lažno prikazala da je udio u jednoj tvrtki prodala ranije nego što je to stvarno učinila, ona je na saslušanju u EP-u pokazala prilično neznanje i manjak sposobnosti za novi posao.

Umjesto Želeve, Sofija je odmah kandidirala potpredsjednicu Svjetske banke Kristalinu Georgievu. Za nju će EP 3. veljače prirediti posebno saslušanje, pa će o novome povjereničkome kolegiju europarlamentarci glasovati najranije 9. veljače, a možda i kasnije, ostvare li se najave o pretumbavanju povjereničkih mandata. Europarlamentarci su, naime, nezadovoljni i spremnošću Ollija Rehna za dužnost europskoga povjerenika za gospodarstvo, te Neelie Kroes za potpredsjednicu EK zaduženu za digitalnu agendu. Stoga će Europska unija najmanje do kraja veljače, imati samo tehničku "vladu", koja nema ovlasti predlagati nove zakone. 

Komentara 2

BT
bili-tartuf
18:09 19.01.2010.

ma to dok Ameri nezvrcnu sa telefonom,...sve je \"kazaliste lutaka\"...

UK
Ugo Kajvez
20:53 19.01.2010.

19.01.2010. u 18:09h bili-tartuf . U ovom slučaju nije baš to tak. Navodno veliko je sr...je u EU-u jer neke jake sile žele zaustaviti nova pridruženje EU-u upravo jer se EU dobro opekla zbog korupcije u bugarskoj i rumunjskoj ...... ova želeva je trula do srži a ta korupcija se vodi do unutar bugarske vlade, a stanje u rumunjskoj sje slična. (dakle još uvijek državni aparati u BG i RO s truli) Baroso ju je podržavao i navodno njemu je sada frka zbog toga ... . Anyway, ... živi bili pa vidjeli .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije