Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinski predsjednik

Zelenskij pomalo šokiran nakon stupanja na dužnost: 'Ima puno posla'

Volodimir Zelenskij
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
23.05.2019.
u 18:04

Za srpanj je sazvao prijevremene parlamentarne izbore, kako bi brzo dobio većinu neophodnu za ispunjenje obećanja dubinske transformacije zemlje.

Novi ukrajinski predsjednik Volodim​​​​​​ir Zelenskij rekao je u četvrtak, tri dana od stupanja na dužnost, da je pomalo šokiran i požalio se na neugodno ozračje koje vlada u zgradi iz sovjetskog doba u kojoj je smještena njegova vlada.

Bez političkog iskustva, bivši komičar (41) koji je obećao maknuti elite i modernizirati vlast, prošetao se među mnoštvom na popularnom salonu knjiga u Kijevu.

Upitan o prvim utiscima s novog radnog mjesta, odgovorio je: "Dobro je, malo sam šokiran. Ima puno posla". I ponovio da želi preseliti vladu u moderniju zgradu.

Bivši komičar i humorist, izabran u travnju s više od 73 posto glasova, Zelenskij je stupio na dužnost u ponedjeljak.

Za srpanj je sazvao prijevremene parlamentarne izbore, kako bi brzo dobio većinu neophodnu za ispunjenje obećanja dubinske transformacije zemlje.

Tijekom kampanje putem društvenih mreža predstavio se kao čovjek iz naroda koji se ležerno izražava, želi putovati redovnim letovima i prebaciti vladu u neki "otvoreni prostor".

Nakon što je izabran, njegova ekipa je najprije priznala da bi preseljenje bilo komplicirano posebice iz sigurnosnih razloga. 

Uspio je međutim pješacima otvoriti pristup u ulicu u kojoj se nalazi predsjedništvo.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar mason
mason
06:58 24.05.2019.

Slava ukrajini.

DU
Deleted user
06:31 24.05.2019.

sokiran je on kad vidi koga sve mora slusat a to sto mice elitu i to je stara pjesma pa "progresivni" polticari to rade vec par sto godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije