Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI

Dramatičan govor ukrajinske prve dame: 'Žene ruskih vojnika potiču svoje supruge da siluju Ukrajinke'

Ukraine's First Lady, Olena Zelenska, speaks at the opening event of Europe's largest tech conference, the Web Summit, in Lisbon
Foto: PEDRO NUNES/REUTERS
1/11
28.11.2022.
u 23:02

Njemački kancelar Olaf Scholz i francuski predsjednik Emanuel Macron najavili su nove pakete financijske pomoći Ukrajini kako bi podržali izvoz žita koji je poremećen zbog rata.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je Kijev čini "pogrešku" postavljajući preduvjete za pregovore s Rusijom, tvrdeći da takvi preduvjeti ne dopuštaju početak pregovora. U Kijevu se očekuje obilan snijeg, a neki su građani i dalje bez struje i vode. Nastavljena su raketiranja diljem zemlje.

Poštovani čitatelji nastavak događaja vezano za rat u Ukrajini možete pratiti na ovom linku

TIJEK DOGAĐAJA: 

23:00 - Zemlje članice EU-a nisu se u ponedjeljak uspjele dogovoriti o ograničenju cijene ruske sirove nafte iz mora, budući da je Poljska inzistirala da gornja granica mora biti niža od one koju je predložio G7 kako bi se smanjila sposobnost Moskve da financira invaziju na Ukrajinu, rekli su diplomati.

Foto: BJOERN KILS/REUTERS

"Nema dogovora. Pravni tekstovi su sada dogovoreni, ali Poljska još uvijek ne može pristati na cijenu", rekao je jedan diplomat.

Još nije određen novi datum pregovora, dodao je, iako bi mehanizam ograničenja cijena trebao stupiti na snagu 5. prosinca.

>> VIŠE OVDJE


22:25 - Ukrajinska prva dama Olena Zelenska optužila je ruske trupe da silovanje ukrajinskih žena koriste kao oružje u ratu, pozivajući Zapad da reagira. 

44-godišnja Zelenska održala je govor na međunarodnoj konferenciji u Londonu.

- Seksualno nasilje je najokrutniji, najživotinjskiji način dokazivanja vlasti nad nekim. A žrtvama takve vrste nasilja teško je svjedočiti u ratnim vremenima jer se nitko ne osjeća sigurnim - kazala je.

- Ovo je još jedan instrument kojeg oni koriste kao svoje oružje. Ovo je još jedno oružje u njihovom arsenalu u ovom ratu i sukobu. Zato oni ovo koriste sustavno i otvoreno - dodala je.

Kazala je i kako je ''jako važno da se to smatra ratnim zločinom''.

- Vidimo da su ruski vojnici vrlo otvoreni oko toga: razgovaraju o tome telefonom sa svojim rođacima, iz telefonskih razgovora koje smo uspjeli uhvatiti. Zapravo, supruge ruskih vojnika to potiču, govore: 'Daj, siluj te Ukrajinke, samo nemoj to sa mnom dijeliti, samo mi nemoj reći' - objasnila je.


21:05 - Iako je u devet mjeseci od početka invazije Ukrajina imala značajne pomake te je oslobodila brojna mjesta, grad Bahmut i dalje je pod velikim pritiscima.

- Ozlijeđeni dolaze u smjenama od deset. U posljednjih nekoliko dana Rusi su pokušavali intenzivnije napredovati - kazao je Parus reporterima New York Timesa, jedan od ukrajinskih medicinara u tamošnjoj bolnici gdje su liječnici do podneva izbrojali 50 ranjenih osoba, dok je dan ranije bilo još gore - u bolnicu je u samo 24 sata prošlo 240 ljudi.

>> VIŠE OVDJE


19:20 - Ukrajinska vojska objavila je u ponedjeljak da je Moskva zabranila ukrajinskim radnicima koji su odbili potpisati ugovore s ruskom tvrtkom za atomsku energiju ulazak u nuklearku Zaporižju koju su ruske snage okupirale u ožujku.

Ukrajinski radnici radili su u najvećoj nuklearnoj elektrani u Europi, koja se nalazi u djelomično okupiranoj jugoistočnoj regiji Zaporižji, unatoč činjenici da je ona pod ruskom kontrolom.

"Po dostupnim informacijama, od danas, okupatori su zabranili ulazak na teritorij nuklearne elektrane Zaporižje ... radnicima koji su odbili potpisati uzgovore s Rosatomom", objavio je ukrajinski glavni stožer.

Zasad nema informacija s ruske strane vezano uz tu tvrdnju, a nije se još oglasio ni glasnogovornik ukrajinskog Energoatoma.

Uprava okupiranog grada Enerhodara koju je postavila Rusija objavila je u ponedjeljak da nuklearna elektrana Zaporižja ostaje pod kontrolom Rusije, nakon što je visoki ukrajinski dužnosnik sugerirao da se ruske snage pripremaju za odlazak.

"Mediji aktivno šire lažne informacije da se Rusija navodno planira povući iz Enerhodara i napustiti (nuklearku). Ova informacija nije istinita", rekla je uprava koju podržava Rusija u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Čelnik ukrajinske državne tvrtke za nuklearnu energiju rekao je u nedjelju da postoje znakovi da se ruske snage možda spremaju napustiti elektranu Zaporižju.

Mnogi zaposleni u nuklearnoj elektrani žive u obližnjem gradu Enerhodaru koji je pod ruskom okupacijom od prvih dana invazije.


17:57 - Ukrajina je priopćila kako je bila prisiljena uvesti redovita izvanredna isključenja električne energije diljem zemlje.

Nekoliko elektrana izvršilo je hitna isključenja, a potražnja za električnom energijom raste kako je snježna zima nastupila u glavnom gradu i drugdje, rekao je nacionalni operater mreže Ukrenergo u priopćenju.

DTEK, najveći ukrajinski privatni proizvođač električne energije, rekao je da će smanjiti opskrbu električnom energijom za 60% za svoje potrošače u Kijevu gdje se temperature kreću oko nule, prenosi Sky News. 


17:54 - Rusija će vjerojatno nastaviti napadati ukrajinsku elektroenergetsku mrežu, plinsku infrastrukturu i osnovne usluge za ljude, rekao je u ponedjeljak glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, dodajući da ruski predsjednik želi iskoristiti zimu kao ratno oružje.

"Činiti to kada ulazimo u zimu pokazuje da predsjednik (Vladimir) Putin sada pokušava iskoristiti... zimu kao ratno oružje protiv Ukrajine", rekao je Stoltenberg novinarima u Bukureštu pred dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova NATO-a u utorak i srijedu, prenosi Reuters.

Stoltenberg je rekao kako očekuje da će NATO ubrzati slanje sustava za protuzračnu obranu Ukrajini, piše dpa.

"Jedna od poruka" sastanka NATO-a u Bukureštu bit će potreba da se "ubrza" slanje više sustava za protuzračnu obranu, streljiva i rezervnih dijelova Ukrajini kao i jačanje obuke ukrajinskih vojnika, dodao je.


16:18 - Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov kazahstanski kolega Kasim-Džomart Tokajev izrazili su u ponedjeljak jedinstvo hvaleći svoje povijesne veze, nakon neslaganja u pogledu sukoba u Ukrajini.

Foto: SPUTNIK/REUTERS

"Za Kazahstan, Rusija je uvijek bila i ostaje glavni strateški partner", rekao je Tokajev na sastanku s Putinom u Kremlju.

Izrazio je zadovoljstvo njihovim "dubokim odnosima u posve različitim područjima", dodajući da ima "velike projekte za ruski kapital" u Kazahstanu. Obećao je da će učiniti "sve što može" kako bi osigurao njegovu "stalnu" prisutnost u zemlji.

Riječ je o prvom posjetu inozemstvu kazahstanskog predsjednika od preuzimanja dužnosti prošli tjedan. To mu je drugi uzastopni mandat. 

To što je odabrao Rusiju ima "političko značenje i naravno određenu simboliku", rekao je Tokajev.

Putin je pohvalio "poseban karakter" odnosa između dviju zemalja

Dvojica čelnika također su se putem video-konferencije obratili međuvladinom rusko-kazahstanskom forumu u Orenburgu, nedaleko od granice s Kazahstanom. 

Prošli tjedan, na samitu Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti, saveza pod vodstvom Rusije, Tokajev je pozvao da "zajedno nastoje pronaći formulu za mir" u Ukrajini.

"Ne smijemo dopustiti bratskim narodima Rusije i Ukrajine da se razdvoje za desetke, štoviše stotine godina, zbog gnjeva koji ne zacjeljuje", naglasio je. 

Tokajev je u lipnju kritizirao Putina na forumu u Sankt Peterburgu izrazivši protivljenje priznanju proruskih separatističkih teritorija na istoku Ukrajine. 

Kazahstan je primio desetke tisuća Rusa koji su pobjegli pred djelomičnom mobilizacijom proglašenom potkraj rujna. 


15:58 - Odgođeni su pregovori Rusije i Sjedinjenih Država o nuklearnom razoružanju koji su se trebali održati ovaj tjedan, objavilo je u ponedjeljak rusko ministarstvo vanjskih poslova i američko veleposlanstvo.

Dužnosnici dviju zemalja trebali su se sastati u egipatskoj prijestolnici Kairu od 29. studenog do 6. prosinca kako bi razgovarali o obnovi inspekcija prema ugovoru Novi START o nuklearnom razoružanju, koji je bio obustavljen u ožujku 2020. godine zbog pandemije covida-19. 

"Prethodno planirana sjednica Bilateralnog savjetodavnog povjerenstva prema ugovoru Novi START SAD-a i Rusije u Kairu (29. studenog - 6. prosinca) neće se održati na te datume", priopćilo je ministarstvo. "Događaj je odgođen za kasniji datum", dodaje se.

Rusko ministarstvo nije navelo razlog, no dnevni list Kommersant citirao je američko veleposlanstvo da je tako odlučila Rusija. 

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov umanjio je očekivanja o pomaku u pregovorima, iako su razgovori bili znak da obje strane barem žele održati dijalog unatoč tome što su odnosi na najnižoj razini od hladnog rata.

14:48 - Ruske snage nastavljaju granatirati stambenu infrastrukturu i stambene objekte u nedavno oslobođenom gradu Hersonu, prema ukrajinskoj vojsci, prenosi The Guardian. 

Stotine Ukrajinaca bježe iz grada Hersona samo dva tjedna nakon što su ga ponovno zauzeli od ruskih okupacijskih snaga. Granatiranje Moskve ubilo je najmanje 32 civila otkako su njene snage napustile grad 9. studenog.

Institut za proučavanje rata (ISW) rekao je da ruske trupe kopaju rovove i utvrđuju svoje položaje u pripremi za moguću ukrajinsku protuofenzivu u istočnom Hersonu.


14:46 - Ministri vanjskih poslova Estonije, Finske, Islanda, Latvije, Litve, Norveške i Švedske danas su u Kijevu kako bi iskazali podršku Ukrajini.


14:44 - Mađarska može ograničiti cijene goriva i u idućoj godini samo ako isporuke nafte iz Rusije nastave stizati i ako energetska kompanija MOL nastavi preradu u rafineriji u Szazhalombatti bez prekida, upozorila je vlada u ponedjeljak.

>> OPŠIRNIJE


14:42 - Medicinsko osoblje na prvoj liniji u Ukrajini meta je neprijateljske vatre više nego u bilo kojem drugom ratu, navodi humanitarna dobrotvorna organizacija Medics4Ukraine. Organizacija ističe da medicinsko osoblje, zbog toga što ih se posebno cilja, mora uklanjati crvene križeve sa svojih uniformi kako bi izbjegli da ih Putinove trupe identificiraju i namjerno napadnu, prenosi Daily Mail. 

>> OPŠIRNIJE


14:40 - Ministar vanjskih poslova Republike Bjelorusije Vladimir Makei preminuo je, izvijestilo je 26. listopada tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova. Prema izvješćima koje prenosi Daily Mail, diplomatski veteran i bivši špijun navodno je otrovan u operaciji Kremlja. On je, smatra se, bio u tajnom kontaktu sa Zapadom u vezi s ratom u Ukrajini i sprječavanjem Vladimira Putina da Bjelorusiju pripoji Rusiji.

>> OPŠIRNIJE


13:06 - Ured glavnog tužitelja Ukrajine rekao je da se 329 djece trenutno smatra nestalom u Ukrajini, dok je 12.034 deportirano u Rusiju, prenosi The Guardian. 

Naglašeno je da brojke nisu konačne jer je još u tijeku rad na provjeri izvješća koja dolaze s bojišnice, kao i iz okupiranih i oslobođenih dijelova Ukrajine.

Prema portalu ukrajinske vlade, 440 djece je ubijeno kao posljedica ruskog rata, a 851 dijete je prijavljeno kao ozlijeđeno.

Ured glavnog tužitelja izvijestio je o ukupno 1291 žrtvi, s najvećim brojem u regijama Donjeck, Harkiv i Kijev. Nije moguće neovisno provjeriti te brojke.


13:04 - Kremlj je priopćio kako pozdravlja ponudu nekih država, uključujući Vatikan, da osiguraju pregovaračku platformu za rješavanje ukrajinskog sukoba, no da Kijev to svojim stajalištem onemogućava.

"Naravno, pozdravljamo takvu političku volju, ali s obzirom na de facto i de jure situaciju koju sada imamo na ukrajinskoj strani, takve platforme ne mogu biti tražene", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Papa Franjo ponovio je prije 10 dana u intervju za talijanski dnevnik La Stampa da je Vatikan spreman sve učiniti da posreduje i da se okonča sukob između Rusije i Ukrajine. Otkad je Rusija napala Ukrajinu prije više od devet mjeseci nekoliko država, uključujući Tursku, Izrael i Kinu ponudilo se da budu potencijalni posrednici u sukobu.

Rusija je optužila Ukrajinu da je onemogućila pregovore isključivanjem angažmana predsjednika Vladimira Putina, a Kijev je protiv ideje ustupanja bilo kojeg teritorija zauzetog u onome što Zapad i Ukrajina vide kao otimanje zemlje u imperijalnom stilu.

Papa Franjo često spominje Ukrajinu u svojim javnim obraćanjima i nekoliko puta je upozorio da kriza prijeti upotrebom nuklearnog oružja s globalnim posljedicama koje se neće moći kontrolirati. Prošli mjesec prvi put je izravno molio Putina da zaustavi "spiralu nasilja i smrti" u Ukrajini.


11:43 - Oružane snage Ukrajine tvrde da je Rusija od početka inavzije izgubila oko 87.900 ljudi. Ističu kako je uništeno 278 ruskih aviona, 261 heliopter, 1555 bespilotnih letjelica te brojna druga vojna oprema i vozila. 


11:40 - Ruski plinski div Gazprom objavio je da neće smanjiti isporuke plina u Moldaviju, a na Baltiku planira zadržati opremu za oštećene plinovode Sjeverni tok 1 i 2, piše ruski list Kommersant.

Gazprom je prošlog tjedna optužio Ukrajinu da zadržava plin u tranzitu prema Moldaviji, dodavši da bi mogao smanjiti isporuke. Ukrajina je odbacila te optužbe.

U ponedjeljak ruska kompanija izvijestila je da ipak neće smanjivati isporuke budući da je dobila novac za plin koji je isporučivala u studenome. Moldavagaz je u roku doznačio avansnu uplatu u iznosu 21,4 milijuna dolara, napisao je na Telegramu šef moldavijske kompanije Vadim Čeban.

Gazprom je potvrdio da je primio novac za plin koji bi trebao biti isporučen klijentima u Moldaviji, a trenutno se, prema priopćenju ruske kompanije, nalazi u Ukrajini.

Ruski dnevni list Kommersant odvojeno je u ponedjeljak izvijestio da Gazprom planira zadržati opremu za transport plina na kompresorskim stanicama Portovaja i Slavjanskaja na obali Finskog zaljeva. Gazprom neće premještati opremu na drugu lokaciju, piše Kommersant. Kompanija nije željela komentirati izvješće. 

Stanice su upumpavale ruski plin u Sjeverni tok 1 koji je preko Baltika stizao u Njemačku, ali isporuke su prekinute krajem rujna zbog teškog oštećenja plinovoda u eksploziji. Europske zemlje pripisuju eksploziju sabotaži i provele su istragu, ali nisu objavile rezultate. Rusija je isključena iz istraga.

Gazprom je vlasnik 51 posto udjela u plinovodu, a ostatak dijele njemačke energetske grupe Wintershall i E.ON, francuski Engie i nizozemski Gasunie. Oštećen je i plinovod Sjeverni tok 2, koji nije ni pušten u rad zbog ruske invazije na Ukrajinu.


10:07 - Pentagon razmatra prijedlog Boeinga o opskrbi Ukrajine jeftinim, malim, preciznim bombama koje se postavljaju na rakete kojih "ima u izobilju", navodi Sky News. To bi omogućilo Kijevu da napada daleko iza ruskih linija dok Zapad nastoji zadovoljiti potražnju za više oružja. Bombe o kojima se govori imaju domet od oko 160 kilometara.

Ukrajini je očajnički potrebno sofisticiranije oružje, a američke i savezničke vojne zalihe se smanjuju. Boeingov predloženi sustav, Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), jedan je od otprilike pola tuceta planova za pokretanje proizvodnje novog streljiva za Ukrajinu i američke istočnoeuropske saveznike, prema izvorima iz industrije.

GLSDB bi mogao biti isporučen već u proljeće 2023., prema dokumentu koji je pregledala novinska agencija Reuters i tri osobe upoznate s planom. Kombinira GBU-39 bombu malog promjera (SDB) s raketnim motorom M26, a oba su česta u američkim zalihama.


9:35 - Pojavljuju se fotografije ruskih ročnika kako se rastaju s voljenima na željezničkoj stanici u Omsku, na jugozapadu Rusije, dok se pripremaju za borbu u Ukrajini.

Foto: ALEXEY MALGAVKO/REUTERS

Stotine tisuća Rusa poslano je da se bori u Ukrajini - uključujući neke od više od 300.000 pozvanih u sklopu mobilizacije najavljene u rujnu.

Foto: ALEXEY MALGAVKO/REUTERS

Međutim, stotine su također pobjegle iz Rusije kako bi pobjegle od mobilizacije.

Foto: ALEXEY MALGAVKO/REUTERS

Kremlj je ugušio prosvjede protiv rata i novačenja.


9:30 - Britansko ministarstvo obrane objavilo je dnevno izvješće iz Ukrajine.

Iako je 11. studenog oslobođen, Herson i dalje svakodnevno trpi napade ruskom artiljerijom. Jučer su samo na području tog grada zabilježena 54 raketiranja. Grad je posebno ranjiv jer je u dometu oružja postavljenog na istočnu obalu rijeke Dnjepro, nove obrambene linije.


8:40 - Nuklearna elektrana Zaporižje ostaje pod kontrolom Rusije, priopćila je u ponedjeljak uprava okupiranog grada Enerhodara koju je postavila Rusija, nakon što je visoki ukrajinski dužnosnik sugerirao da se ruske snage pripremaju za odlazak.

"Mediji aktivno šire lažne informacije da se Rusija navodno planira povući iz Enerhodara i napustiti (nuklearku). Ova informacija nije istinita", rekla je uprava koju podržava Rusija u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Čelnik ukrajinske državne tvrtke za nuklearnu energiju rekao je u nedjelju da postoje znakovi da se ruske snage možda spremaju napustiti ogromnu nuklearnu elektranu Zaporižje koju su zauzele u ožujku ubrzo nakon invazije.

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga priopćio je u ponedjeljak da su ukrajinske snage krajem prošlog tjedna uništile šest jedinica ruske vojne opreme i da je oko 30 ruskih vojnika ozlijeđeno u borbama u blizini Enerhodara. Reuters nije mogao odmah provjeriti ta izvješća.

Mnogi zaposleni u nuklearnoj elektrani žive u obližnjem gradu Enerhodaru koji je pod ruskom okupacijom od prvih dana invazije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je u rujnu aneksiju ukrajinskih regija Donecka, Luhanska, Hersona i Zaporižje gdje njegove snage tvrde da imaju djelomičnu kontrolu, a taj su potez osudili Kijev i njegovi zapadni saveznici kao nezakonit.


8:16 - Sjedinjene Države i Rusija razgovaraju o oslobađanju košarkaške zvijezde Brittney Griner i bivšeg marinca Paula Whelana putem posebnih kanala, izvijestila je u ponedjeljak novinska agencija RIA Novosti pozivajući se na visoku američku diplomatkinju. Elizabeth Rood, otpravnica poslova američkog veleposlanstva u Rusiji, rekla je da su Sjedinjene Države predale ozbiljan prijedlog na razmatranje, ali nisu dobile "ozbiljan odgovor" od Rusije, prenosi RIA.

Rusija i SAD razmatrali su dogovor prema kojem bi se Griner, koja je suočena s devet godina zatvora u Rusiji zbog optužbi za drogu, mogla vratiti u Sjedinjene Države u zamjenu za osuđenog ruskog trgovca oružjem Viktora Bouta. Nikakav dogovor nije postignut usred pojačanih napetosti između dviju zemalja.

Američka košarkašica Brittney Griner, uhićena u Moskvi i osuđena za "trgovinu drogom", ovog je mjeseca prebačena u rusku kažnjeničku koloniju na izdržavanje kazne. Podupiratelji 32-godišnje košarkašice ističu da je riječ o politički motiviranom slučaju, optužujući ruske vlasti da je drže kao taoca u prilikama napetosti između Moskve i Washingtona u vezi s Ukrajinom.

SAD i Rusija su mjesecima pregovarali o razmjeni koja bi uključila Griner i druge Amerikance u rukama Moskve koja se pak nada da će vratiti Buta. Viktor But, nazvan "trgovcem smrću", uhićen je na Tajlandu 2008. i sada služi 25-godišnju zatvorsku kaznu u SAD-u. Njegov život je među ostalim bio tema filma "Gospodar rata" u kojemu Nicolas Cage glumi bezočnog trgovca oružjem.

Rusija je više puta kritizirala SAD zbog davanja izjava u javnosti o pregovorima o razmjeni zatvorenika, pozivajući ga da ih drži u tajnosti.


7:55 - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je kasno u nedjelju da će Rusija sigurno pokrenuti nove raketne napade na njegovu zemlju te je pozvao vojsku i građane da se pripreme kako bi izdržali idući tjedan uz opterećenje električne mreže.

Snijeg je pao u Kijevu, a temperatura zraka je oko nule. Gradske vlasti priopćile su da će radnici ubrzo obnoviti opskrbu strujom i vodom, ali su zbog visoke razine potrošnje uvedena neka ograničenja.

Milijuni ljudi u Kijevu i okolici suočavaju se s poremećajima u opskrbi električnom energijom zbog ruskih raketnih napada.

"Znamo da teroristi planiraju nove napade", rekao je Zelenskij u svom noćnom video obraćanju.

"Oni se nažalost, dok god imaju projektile, neće smiriti", dodao je.

Zelenskij je rekao da bi nadolazeći tjedan mogao biti jednako težak kao i prošli koji su obilježili ruski napadi na elektroenergetsku infrastrukturu zbog čega su se Ukrajinci suočili s najtežim prekidima u opskrbi strujom od početka invazije u veljači.

"Naše obrambene snage se spremaju. Cijela zemlja se sprema", istaknuo je Zelenskij.

"Razradili smo sve scenarije, uključujući i s našim partnerima", dodao je.

Nedjelja je bila relativno mirna bez razornih napada na Kijev ili druge veće gradove.

Zapovjedništvo ukrajinske vojske priopćilo je da su ruske snage izvele četiri raketna napada u regiji Dnipropetrovsk te da su gađali civilne objekte više puta.

Međutim, najteža je situacija duž linije bojišnice u raznim dijelovima Ukrajine, rekao je Zelenskij u obraćanju.

"Najteže je u regiji Doneck kao što je bio slučaj prethodnih tjedana", kazao je.

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga objavio je da su ruske trupe granatirale desetak sela u Donecku, uključujući glavne mete Bahmut i Avdivku.

Ključne riječi

Komentara 34

DE
Demigodessnixie
00:40 29.11.2022.

U Podgorici vec 3 dana traju prosvjedi protiv srpskog preuzimanja Crne Gore, okupili se deseci tisuca ljudi, a u VL ni da zucnu

BR
Brkovi
20:39 28.11.2022.

Mislim da bismo trebali biti vrlo oprezni u nametanju sustava. Ali kineski model svakako je vrlo atraktivan model za veliki broj zemalja”, rekao je Schwab.

ST
Stvarnost
08:24 29.11.2022.

Joj kako sere bil neka zena svom muzu rekla samo ti idi kod druge🤦

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije