Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve zbog Istanbulske

Zekanović više nije član nijednog saborskog odbora

Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.04.2018.
u 14:56

U rošadama je Zekanović ostao bez članstva u tri odbora. Tako ga je u Odboru za europske poslove zamijenila HDZ-ova Dragica Roščić, u Odboru za obitelj, mlade i sport HDZ-ova Ljubica Maksimčuk te u Odboru za zaštitu okoliša i prirode HDZ-ov Pero Ćosić

Većinom glasova Sabor je prihvatio prijedlog saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove po kojima Hrastov Hrvoje Zekanović, nakon što je napustio vladajuću koaliciju zbog Istanbulske konvencije, više nije član nijednog saborskog odbora.

U rošadama je Zekanović ostao bez članstva u tri odbora. Tako ga je u Odboru za europske poslove zamijenila HDZ-ova Dragica Roščić, u Odboru za obitelj, mlade i sport HDZ-ova Ljubica Maksimčuk te u Odboru za zaštitu okoliša i prirode HDZ-ov Pero Ćosić.

U Odboru za vanjske poslove zastupnika Živog zida Ivana Pernara koji je tražio razrješenje na osobni zahtjev zamijenio je stranački kolega Branimir Bunjac.

Vlaho Orepić koji je istupio iz Kluba zastupnika Mosta ostao je bez mjesta u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a zamijenila ga je Mostova Ines Strenja Linić.

U Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku poziciju su zamijenile dvije zastupnice SDP-a pa je tako dosadašnju članicu Anu Komparić Devčić zamijenila Marija Alfirev. Iz Odbora regionalni razvoj i fondove Europske unije na osobni zahtjev razriješena je Mostova Sonja Čikotić.

U ime Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk izrazio je želju da se završe imenovanja vanjskih članova odbora, točnije, u Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav kojemu Sabor još jednom nije imenovao vanjske članove.

"Nedavno sam u gradu vidio jednog od predloženih kandidata, čije prezime ima četiri slova, i pitao me kada će biti to imenovanje, a ja nisam znao što ću mu reći", kazao je Bauk. "Molim vas da mi pomognete da znam što da kažem gospodinu Šeksu kada ga sljedeći put vidim u gradu", rekao je, apeliravši da se što prije imenuju vanjski članovi Odbora za Ustav kako ih je predložio Odbor za izbor i imenovanja.

Osim Vladimira Šeksa, za vanjske članove Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Odbor za imenovanja predložio je Sanju Barić, Ivana Koprića, Matu Palića, Anitu Blagojević i Franu Staničić da bi potom bez obrazloženja taj prijedlog bio povučen.

Komentara 9

AN
angeomihael
18:56 20.04.2018.

Postao je čovjek ali večina čovjeka ne vidješe pa im je nepoznat i pojam i Čovjek.

DU
Deleted user
15:55 20.04.2018.

godpodin zekanovic je izgubio clanstvo u saborskim odborima ne zbog ik .... ....nego zbog toga sto govori istinu....a vodstvo hdz ne svi ne vole istinu i ne zele cuti istinu...bitno im je da pupavac likuje....

Avatar majmunranko
majmunranko
16:53 20.04.2018.

U HDZ-u su ostali samo gayevi i kriminalci. Dakle, oni koji ne nose štikle su kriminalci. Lako ih je prepoznati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije