Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRAST

Zekanović: Pupovac se treba očitovati o govoru mržnje

Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.01.2019.
u 15:50

Saborski zastupnik istaknuo je kako podržava sankcioniranje svakog govora mržnje ali da hrvatske institucije imaju dvostruka mjerila

Saborski zastupnik stranke Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku Hrvoje Zekanović u petak je izjavio kako u Hrvatskoj postoje dvostruka mjerila o govoru mržnje i pozvao saborskog zastupnika Milorada Pupovca da se očituje o govoru mržnje u tjedniku Novosti. Podsjetivši na nedavno privođenje Ivana Đakića zbog govora mržnje na svojoj Facebook stranici, Zekanović je istaknuo kako podržava sankcioniranje svakog govora mržnje ali da hrvatske institucije imaju dvostruka mjerila te se u nekim situacijama govor mržnje sankcionira iznimno oštro, a u drugim situacijama "gleda se kroz prste".

"Upravo jučer je na naslovnici tjednika Novosti, koji izdaje Srpsko narodno vijeće (SNV) a financira država a samim tim i gospodin Pupovac koji je dio vladajuće većine, izašla je slika pokojnog predsjednika Tuđmana s otkinutom partizanskom glavom u naručju," rekao je Zekanović novinarima u Splitu. Podsjetio kako je tjednik Novosti prije nekoliko mjeseci na naslovnici objavio sliku na kojoj je prikazna "odrubljen glava hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, gdje također imamo eksplicitni govor mržnje na koji nitko nije reagirao."

"Pozivam gospodina Pupovca da se očituje po pitanju iznimno jasnog govora mržnje na naslovnicama tjednika Novosti, jer je nedopustiv govor mržnje koji širi njegov časopis," rekao je Zekanović.

Kao primjer govora mržnje naveo je izjavu saborskog zastupnika Nenada Stazića (SDP). "Govorio je da su pobjednici nakon 2. svjetskog rata trebali pobiti što više Hrvata koji su bili zarobljeni, i nitko nije reagirao," rekao je Zekanović i pozvao mjerodavne institucije da žurno postupe "po pitanju govora mržnje gospodina Stazića," i tjednika Novosti. Na upit kako komentira neuspjeh u nabavi vojnih zrakoplova od Izraela, Zekanović je kazao kako se tu radi o "političkoj odluci Sjedinjenih Američkih Država da se Hrvatskoj ne prodaju avioni."

"Meni nije jasno zašto se ignorira činjenica da Trumpov kabinet, odnosno aktualno političko vodstvo Sjedinjenih Američkih Država nije dozvolilo prodati Hrvatskoj avione," rekao je Zekanović. Po njemu, Hrvatska se nalazi u "specifičnom okruženju" te bi jačanjem Hrvatskog ratnog zrakoplovstva imali "potencijalnu mogućnost jačanja srpskog ratnog zrakoplovstva, što ne odgovara Americi."
"Na takav način Srbija odlazi u krilo Rusije, što Americi ne odgovara. Drugim riječima Amerika ne želi da Hrvatska ima ratno zrakoplovstvo, te je očito odluka donesene ne zbog proceduralne pogreške, nego zbog političke volje Amerika nije dala Hrvatskoj nabavku ratnog zrakoplovstva," smatra Zekanović.

Po njegovom mišljenju "premijer se pravi da ne zna da se radi o političkoj odluci." "Krajnje je vrijeme da on i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kažu: radi se o političkoj odluci, Amerika nam ne želi prodati avione, a ne o proceduralnoj pogrešci," rekao je Zekanović. Komentirajući prelaske saborskih zastupnika u Bandić Milan 365 - Stranku rada i solidarnosti, Zekanović je ocijenio kako "ne raste stranka Milana Bandića koja je na marginama," nego Bandić ima "fantastičan PR i što god on napravi bit će u medijima."

"To mu neće pomoći da raste njegova stranka ali pomoći će mu u vjerojatno u onomu što je njemu u ovom trenutku bitnije, a to je politički utjecaj," kazao je Zekanović.

Komentara 16

Avatar anti_komunist
anti_komunist
20:44 11.01.2019.

chedosi su nesto jako aktivni......valjda predosjecaju da su im to zadnji trzaji....

RE
reborn
16:05 11.01.2019.

Zekanović je u pravu - hrvatsko sudstvo ima dvostruka mjerila. Bez obzira što tako ne bi smjelo biti, činjenica je da pred hrvatskim zakonom nisu svi jednaki. Paradoksalno, upravo se desnica bori da svi budu pred zakonom jednaki, dok ljevica (kojoj bi takva uloga bila primjerenija) je u stvari zaštitnik svih onih koji žele za sebe "poseban tretman" (čitaj - privilegije).

DU
Deleted user
16:29 11.01.2019.

Vidio sam fotku iz tih četničkih Novosti.... snimili su postavljanje spomenika dr Franji Tuđmanu upravo na način da izgleda da je Franjo obješen na vješalima... uz to naravno ide i prigodan uvredljiv tekst.... i onda kad im netko prigovori, ispadne ustaša... a koja je razlika kad neka budala napiše na zidu npr. Srbe na vr-be, i kad uredništvo Novosti slikovito objesi pok.predsjednika na vješala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije