Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O Koronavirusu i u Saboru

Zekanović: Premijeru i ministre, u ljekarnama nema maskica. Zašto?

Sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
05.02.2020.
u 11:35

'Koronavirus jedino neće zahvatiti Sabor jer se tu nema na kome širiti jer kolege rijetko dolaze pa nema koga', zaključio je Zekanović u polupraznoj sabornici

Hrastov zastupnik Hrvoje Zekanović na sjednici Sabora upitao je Vladu je li Hrvatska spremna za epidemiju koronavirusom, upozorivši da u ljekarnama nedostaju zaštitne maske kao osnovno sredstvo protiv širenja moguće zaraze.

"U hrvatskim apotekama nema maskica, ne želim širiti paniku, ali postavljam pitanje ministru zdravstva i premijeru Plenkoviću zašto nema", kazao je Zekanović sa saborske govornice tijekom iznošenja stajališta Kluba hrvatskih suverenista i nezavisnih zastupnika.

Upozorivši da broj zaraženih i mrtvih u svijetu raste, iznio je sumnju da se Hrvatska ne može nositi s epidemijom jer smo već sada ostali bez osnovnih medicinskih pomagala da bi se bolest stavila pod kontrolu.

“Na današnji dan je zaraženo je gotovo 25.000 ljudi, umrla su 493 čovjeka, a trajno se izliječilo tek 910. Trend porasta je 15 posto dnevno. Jesmo li spremni? Ima li Hrvatska dovoljno respiratora? Svaki treći do četvrti pacijent završi na respiratoru”, kaže Zekanović i dodaje da se vrh bolesti očekuje u travnju i svibnju.

Koronavirus neće zahvatiti Sabor jer rijetko tko dolazi 

“Koronavirus jedino neće zahvatiti Sabor jer se tu nema na kome širiti jer kolege rijetko dolaze pa nema koga”, zaključio je Zekanović u polupraznoj sabornici.

Milorad Pupovac (SDSS) pak smatra da bi više od psihotičnih reakcija na epidemiju koronavirusom Hrvatsku treba brinuti smanjenje sredstava za kohezijsku politiku EU.

To će dovesti do još veće ekonomske nejednakosti Hrvatske u odnosu na druge zemlje EU, smatra Pupovac. Ističe da je to opasnije od koronavirusa jer će određivati kakvu će Hrvatska imati ekonomsku, obrazovnu i demografsku stopu rasta te utjecati na sve segmente života.

Video: Zastupnik Mosta u Saboru pustio i pjevao 'Ustani, bane'

Komentara 3

DU
Deleted user
13:36 05.02.2020.

Zato što su ljekarne pretežno privatne i nisu procjenili maskice kao prioritet, ali zato se mogu kupiti u svakoj trgovini boja i lakova i građevinskog materijala. To su iste maske.

KA
kapunjohan
14:41 05.02.2020.

Kaže Pupovac - nije važno tko će preživjeti , važno je dobiti novac pa makar i mrtav. Mene zanima jeli tko prebolio taj virus i kako se poslije osjeća. Spremni ili ne , meni je nerazumljivo da ljudi iz tog područja kad dođu idu kućama , umijesto najprije u četrnajst dnevnu karantenu. Oni dolaze od doma i onda sa veseljem se utvrdi da nisu okuženi a što bi bilo da su slučajno bili - onda bi već imali dvadest sumljivih pa tako verižno na ,,n,, potenciju. Najprije karantena - kasnije može biti prekasno.

DU
Deleted user
12:43 05.02.2020.

Slažem se s Zekanovićem, ova epidemija nije šala, vlada treba izdvojiti više novca za zaštitu od epidemije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije