Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Skandalozna izjava'

Zekanović pozvao državni vrh da se očituje o Vučičevoj izjavi da je Islam Grčki u Krajini

Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.10.2019.
u 10:33

Skandalozno je i da je on europski političar kao Andrej Plenković koji, moram reći, jako bira riječi, čak štoviše značajno lobira za ulazak Srbije u EU, Vučić mrtvo hladno ovdje govori o Hrvatskoj na način da spominje Krajinu, a svi znamo što Krajina znači za hrvatski narod, kaže Zekanović

HRAST-ov Hrvoje Zekanović pozvao je predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović te predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da se očituju o izjavi srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da se općina Islam Grčki nalazi u Krajini.

– Skandalozna je ta izjava Aleksandra Vučića, nakon Antonia Tajanija o talijanskoj Istri i talijanskoj Dalmaciji, ovaj put imamo Aleksandra Vučića koji je malo pomiješao povijest i geografiju. On spominje hrvatska sela, konkretno Islam Grčki i navodi da se to selo nalazi u Krajini. On je očito zaboravio da je bio Domovinski rat, da je bila agresija, zaboravio je na Oluju. Skandalozno je i da je on europski političar kao Andrej Plenković koji, moram reći, jako bira riječi, čak štoviše značajno lobira za ulazak Srbije u EU, Vučić mrtvo hladno ovdje govori o Hrvatskoj na način da spominje Krajinu, a svi znamo što Krajina znači za hrvatski narod – komentirao je Zekanović novinarima u Hrvatskom saboru. Zato, nastavlja, poziva predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović da se očituje po ovom pitanju.

– Ovo nisu male stvari, ovo su skandalozne izjave. Isto kao što je bila izjava Antonia Tajanija, također je i ova izjava Aleksandra Vučića. Pozivam i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da i on kaže svoj stav s obzirom da usko surađuje s Vučićem u Europskoj pučkoj stranci – zaključio je Zekanović.

 

Komentara 27

Avatar Croatino
Croatino
11:13 02.10.2019.

Ovdje se blokira za cinjenice, ali eto jos jednom: Vucic je 1995 u Glini pozivao na srusenje Hrvatske Drzave i hrvatske vlasti. Zagovarao je veliku Srbiju, kojoj bi pripadala i SAO Krajina, tojest vise od trecine hrvatskog teritorija, tada vec medjunarodno priznate RH. Isti taj Vucic je danas predsjednik Srbije koji se nikad nije javno ogradio tog misljenja. Zato ta izjava nije nista cudno. I sto je tu sad sporno, zasto kartoni i blokada?

JO
JOHNNY
11:50 02.10.2019.

Vučić je, bit će, prespavao časove istorije i zemljopisa

DU
Deleted user
13:14 02.10.2019.

Mah ... na istoku ništa nova. Nema tamo razuma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije