Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA O POBAČAJU

Twitter u svom stilu: Pogledajte kako su reagirali na Zekanovićevu akciju

Zagreb: Hrvoje Zekanović pozvao desne opcije na zajednički izlazak na lokalne izbore
Patrik Macek/PIXSELL
02.02.2021.
u 12:25

Hrvatski suverenisti počeli su prikupljati potpise za raspravu o Zakonu o pobačaju, a o svemu su se oglasili i na društvenim mrežama gdje nisu naišli na veliku podršku

Hrvatski suverenisti jučer su u Saboru počeli prikupljati potpise zastupnika kako bi se nakon dvije godine raspravio njihov prijedlog Zakona o zaštiti života koji definira da ljudski život počinje u trenutku začeća.

Pobačaj bi prema njihovu prijedlogu zakona moguć bio samo u slučaju kada je trudnoćom ugrožen život trudnice, a naglasak je na edukaciji, savjetovanju i prevenciji.

Hrvoje Zekanović o tome se oglasio i na društvenim mrežama, gdje nije dobio podršku kakvu je očekivao.

– Ovo je prilika da svi oni koji se nazivaju demokršćanima dokažu da su doista spremni štititi ljudski život od njegova začeća. Sada ćemo vidjeti drže li više do vrijednosti ili stranačke stege, posebno zastupnici HDZ-a čiji se predsjednik toliko boji otvoriti ovu temu da nije ispoštovao ni rok koji mu je Ustavni sud davno propisao da promijeni zakon. Sad ćemo vidjeti tko je autentičan, tko uistinu živi vrijednosti koje javno komunicira, a tko svoje stavove mijenja, ovisno o trendovima i zapovijedima – objavio je Zekanović na Facebooku.

❗Sada ćemo vidjeti žive li demokršćani prave vrijednosti ili im je važnija stranačka stega❗ Od danas su Hrvatski...

Objavljuje Hrvoje ZekanovićPonedjeljak, 1. veljače 2021.

 

Na Twitteru je pak objavio anketu s pitanjem: "Jeste li za zaštitu života od začeća?" te je ponudio dva odgovora: "Da, ja sam za život" i "Ne, ja sam za abortus".

U anketi je dosad glasovalo više od 2000 ljudi, a čak 84 posto njih odgovorilo je: "Ne, ja sam za abortus!"

"Nitko nije za abortus nego za ženino pravo izbora", "Kaj imaš ti s tom temom, pa valjda svaka žena odlučuje o sebi, a ne niti ti niti bilo tko osim nje same", "Ja sam za zaštitu od ovih inkvizitora", "Pogrešna platforma, pogrešno stoljeće, pogrešne teze, nastavi niz", samo su neki od brojnih komentara.

Ni na Facebooku nije dobio veliku podršku.

"A da se pozabavite kvalitetom života ljudi u ovoj zemlji? A da se pozabavite naknadama na porodiljnom, nemogućnošću upisa djece u vrtiće (o popodnevnim grupama da ne pričam)? A da se pozabavite stambenim pitanjem u ovoj zemlji?" komentirala je jedna žena.

"Postoji nebrojeno mnogo načina na koje se može zaštititi život, a da se pritom ne petljate u ženino pravo na izbor i donošenje odluka o vlastitom tijelu i životu. Sram vas može biti", drugi je komentar.

VIDEO Zekanović prozvao premijera zbog tipkanja po mobitelu

Ključne riječi

Komentara 18

GE
genex
13:16 02.02.2021.

pazite bros iz pro choice grupe da vam ne zaigra referendum u dvorišću.nije stvar da se likuje.treba ozbiljno razgovarati.

JA
Jania
13:09 02.02.2021.

Čudi me da "slobodarski" Twiter nije blokirao objavu. Vjerojatno su Gongovci iz Fuckktografa bili na gablecu.

Avatar Tombstone
Tombstone
13:28 02.02.2021.

Tuzno. Uvijek iste teze o tzv, pravu zene na odluku. Sto je s pravom potpuno nevinog djeteta na zivot koje ce mu biti uskraceno komadanjem, uzrocivsi nepojmljivu bol prije nego je uopce ugledalo svjetlo dana? Sto je s pravom oca koji mozda zeli dijete, no uskraceno mu je jer je dama previse investirala u garderobu koja joj vise nece stajati kako je zamislila? Svi se pozivamo na odgovornost za ucinjena djela. Pa ako ne zelite zatrudnjeti izbjegavajte spolni odnos ili se zastitite mehanicki. Moje tijelo, moj izbor? Kako to da se to koristi samo kad to osobni interesi zahtjevaju? Kako to da nitko to ne spominje u danasnjoj situaciji s kineskim virusom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije