Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSPICE

Zdravstveni radnici se moraju cijepiti

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
VL
Autor
Romana Kovačević
01.10.2019.
u 17:32

Jednom dozom morat će se cijepiti svi koji ne mogu dokazati da su primili dvije doze cjepiva kako je propisano

Nakon što je pacijentica nedavno ospicama zarazila medicinsku sestru u domu zdravlja, HZJZ je poslao dopis svim zdravstvenim ustanovama u zemlji kojim pozivaju zdravstveno osoblje da se obavezno cijepi protiv ospica.

“S obzirom na širenje virusa ospica u Gradu Zagrebu i realno očekivanje da će se širenje ospica nastaviti u sljedećim tjednima, zdravstveni djelatnici i ostalo osoblje u zdravstvenim ustanovama trebaju se cijepiti protiv ospica”, stoji u dopisu kojim se precizira da se jednom dozom trebaju cijepiti svi koji ne mogu dokazati da su primili dvije doze cjepiva kako je propisano.

Serološko testiranje više se zbog širenja virusa neće provoditi, nego će se svi bez potvrde o cijepljenju morati cijepiti, poručuju iz državnog epidemiološkog centra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije