Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Mamićevi branitelji: Nužno je spriječiti bilo kakvo daljnje nasilje

Zdravko Mamić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/2
22.08.2017.
u 19:13

Odvjetnici pozivaju na poštovanje presumpcije Mamićeve nevinosti

Odvjetničko društvo Matić, Šooš Maceljski, Mandić, Stanić i partneri, branitelji Zdravka, Marija i Zorana Mamića, priopćenjem su se oglasili o današnjem napadu na Zdravka Mamića u Hercegovini, poručujući da osuđuju svaki oblik nasilja bez obzira na motivaciju.

Kako je kriminalističko istraživanje okolnosti predmetnog događaja od strane nadležnih tijela susjedne države tek započelo, u ovom trenutku suzdržavaju se od davanja bilo kakvih izjava koje bi, kažu, na bilo koji način mogle utjecati ili se pak tumačiti kao pokušaj utjecaja na tijek istoga.

"Međutim, kako ovo nije prvi napad ovakve vrste na g. Zdravka Mamića već samo s najdalekosežnijim posljedicama, ovim putem želimo ukazati na nužnost pokretanja svih raspoloživih mehanizama u zaštiti Ustavom i zakonom zajamčenih prava svih pojedinaca pa tako i g. Zdravka Mamića s ciljem preveniranja bilo kakvog daljnjeg oblika nasilja. Ujedno, apeliramo na medije i njihove predstavnike u vezi njihove odgovornosti osobito glede situacija u kojima isti daju medijski prostor i pozornost javnim osobama, stručnjacima, udrugama i njihovim predstavnicima, koji svojim istupima kroz medije šire izravnu, a neargumentiranu netrpeljivost prema Zdravku Mamiću, budući da je isto zasigurno potaknulo nasilje prema istome", poručuju branitelji, pozivajući na poštovanje presumpcije Mamićeve nevinosti.

Zdravko Mamić
1/18

Komentara 17

CA
carlo20
19:55 22.08.2017.

MUP treba što hitnije naći napadaće, jer Mamićevi hejteri znaju samo prodavati klevete i svoje izopačene interpretaciju te percepciju kojom ih hrane partijski mediji godinama. Vele oni " mafijaški obračun"? Da, to prodaju oni koji mrze Mamića, da bi sei se i dalje prodavala magla oko Mamića i percepcija kako je Mamić mutan lik koji se zamjerio kao "podzemlju". Sve izmišljotina ! Samo treba vidjeti što dežurni komentatori plaćenici i mediji povezani s garniturom političara koja je naručila zlouporabom represivnog aparata uhićenja i hajku na Mamića 2015. godine prodaju, upravo to, "mafijaški obračun", i na tome će ostati jer im je cilj trajno obilježiti Mamića kao mutnog lika kojeg kao nekakva mafija želi likvidirati jer je on kao dio tog milje, a zapravo se radi o naručenom cirkusu iz nekog podruma u Zagrebu ili jedne institucije koja selektivno radi svoj posao kada su kaznene prijave u pitanju.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
20:02 22.08.2017.

Presumcija mamićeve nevinosti... takva formulacija ne postoji...on je sam kriv za sve što ga snađe osim toga dosta je uživao u tuđoj muci...

Avatar 123456
123456
20:14 22.08.2017.

Mamićevi branitelji: Nužno je spriječiti bilo kakvo daljnje nasilje ----------------------------------------------- Je, ak mislite na nasilje kojim se služi mamić gdje god se pojavi - od gradske uprave (napad štapom na referenta Mesića), nasilne ispade u sudnicama i td. i td.. Stvarno bi ti njegovi nasilni ispadi trebali prestati!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije