Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo divljanje

Mamićev neplanirani ispad ili pomno režirana predstava?

Kada su jučer dolazili na sud, ništa nije upućivalo na to da će rasprava biti prekinuta zbog još jednog u nizu divljačkih ispada Zdravka Mamića
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
15.06.2017.
u 11:43

Zdravko Mamić je usred rasprave otkazao punomoć svojim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću, čime je dobio vrijeme za razvlačenje suđenja

Je li ono što se jučer dogodilo u sudnici osječkog suda još jedan u nizu nekontroliranih, bezobraznih i divljačkih ispada Zdravka Mamića, koji je i zbog gorih stvari prolazio bez sankcija, ili je riječ o pomno planiranoj predstavi koju je režirao sam Mamić? Pitanja su to, uglavnom bez odgovora, koja su se nametnula nakon što je Mamić urlajući otkazao punomoć svojim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću.

Zahuktali postupak

A to znači da će u postupku koji se zahuktao, te koji bi ovim tempom održavanja rasprava mogao biti okončan do kraja godine, doći do neplaniranog zastoja. Zlobnici bi rekli da je Mamić svjesno divljao u sudnici, a sve kako bi dobio vrijeme, jer novi odvjetnik, tko god to bio, trebat će vrijeme za pripremu u složenom spisu. Još zlobniji bi rekli da je Mamić sve to izveo jer je Dejan Lovren malo tvrđi orah od Luke Modrića pa se od njega nije mogla očekivati promjena iskaza.

O ovom posljednjem špekulira se u pravosudnim krugovima, a sam Mamić je jučer to negirao izjavljujući da jedva čeka da Lovren sjedne na klupu za svjedoke jer mu njegov iskaz – odgovara. Uza sve to, ne treba zanemariti ni negativan publicitet nastao nakon Modrićeva mijenjanja iskaza, a na izvještavanje medija Mamić je posebno osjetljiv, o čemu je jučer također govorio.

Kada su jučer dolazili na sud, ništa nije upućivalo na to da će rasprava biti prekinuta zbog još jednog u nizu divljačkih ispada Zdravka Mamića
1/8

Što god bio motiv, činjenica je da si je Mamić time kupio vrijeme za razvlačenje suđenja. A urnebes u sudnici počeo je u trenutku kada je na klupu za svjedoke sjeo Saša Lovren, otac Dejana Lovrena.

Svjedoka je ispitivao tužitelj, a njegova su pitanja, po Mamićevu stavu, bila presugestivna. Mamića je to razljutilo, sudac Darko Krušlin zaprijetio mu je izbacivanjem iz sudnice, odvjetnici su ga pokušali umiriti, no Mamić nije posustao. Sloković ga je pokušala utišati govoreći mu “ššš”, a upravo to izazvalo je Mamićev divljački ispad u sudnici.

- Ma što pričaš? - dreknuo je Mamić na odvjetnicu.

- Što ti to vičeš na mene? - uzvratila je.

- Otkazujem punomoć odvjetnicima, sam ću se braniti! - nastavio je Mamić.

- Mi otkazujemo punomoć! – udarila je kontru uznemirena Sloković te se počela pakirati.

“Prekid filma”

Bio je to potpuni “prekid filma”. Sudac izbacuje Mamića na hodnik i, na kraju, prekida raspravu. Mamić je ostao bez odvjetnika, ima osam dana da angažira novoga ili će mu sud dodijeliti branitelja po službenoj dužnosti. Novo ročište je 3. srpnja, a Dejan Lovren nije svjedočio. Nakon svega, mnoge je zanimalo je li sve bila samo predstava, no Mamić je imao spreman odgovor. - Ma koja taktika?! Dao bih život da je Lovren svjedočio, jer suđenje bi bilo završeno. Neću dopustiti da se od mene pravi magarca. Nisam frajer bez jaja, ja sam frajer s itekakvim jajima, a tko ima potrebu, može provjeriti - kazao je.

Iako se u pravosudnim krugovima već dulje vrijeme špekulira da niti je Mamić zadovoljan odvjetnicima niti oni njime, te da je raskid te suradnje bio samo pitanje vremena, Mamić je kazao da je odluku donio naprasno. No, istaknuo je da je već “dva-tri puta bila zaoštrena situacija na suđenju”. Činjenica je i da odvjetnici često nisu uspijevali obuzdati Mamića kada bi u sudnici izgubio živce. Mamić je, usto, nerijetko preuzimao ulogu vlastita branitelja pa je sam iscrpno ispitivao svjedoke.

- Poštujem odvjetnike, no nema dvojbe, završili smo štoriju – rezolutan je bio Mamić kasnije pred sudom. Tko će ga dalje braniti, “nema ideju”.

- Da je po zakonu to moguće, branio bih se sam – poručio je. Špekulira se da bi mogao angažirati Veljka Miljevića, a navodno je on i prije bio u igri. Kako bilo, jučerašnji prizori u sudnicama nisu česti.

- Dva razloga mogu postojati, a jedan je predstava da se odgodi rasprava. Znaju otkazati punomoć pa se do sljedeće rasprave pomiriti. Zna se to dogoditi na raspravama koje ne idu kako obrana želi – komentirao je događanja iz sudnice odvjetnik Radan Kovač.

Sve o suđenju Zdravku Mamiću pratite OVDJE.

Komentara 17

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:01 15.06.2017.

Jel ga je sudac kaznil do sada?

DU
Deleted user
12:24 15.06.2017.

I sad oni sto su malo pjevali Janici orjunasi jugosloveni i sto vec ne ,,,,a ovaj koji nista nije drugaciji od onih orjunasa jugoslovena ,,,njemu predsjednica drzave dolazi na festu i politika u cuva ledja.........

LA
like_a_boss
11:59 15.06.2017.

Igrokaz. Za dobre novce g. Sloković bi napravila sve. Samo treba ukrast lovu, ali dovoljno da možeš platiti Čedu i Slokovićku... I svaki slučaj u HR je riješen.. Ako se slučajno nađe jedan od tisuću poštenih sudaca, to riješi vrhovnii sud... Vjerodostojno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije