Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI IZBJEĆI ZATVOR

Zdravko i Višnja Pevec spas sada traže - peticijom!

Višnja i Zdravko Pevec
Foto: Ivona Ćuk
1/3
23.03.2019.
u 21:13

- Bili smo na rubu srama, stavili su nas u pritvor, ukrali nam ušteđevinu, prodali nam privatnu imovinu na dražbi, prijetili nam i oduzeli brend vrijedan stotine milijuna kuna - pišu Peveci

Prije tjedan dana Zdravko i Višnja Pevec zatražili su pomoć od svakog građanina Hrvatske da im posude po jednu kunu kako bi im pomogli u sudskom procesu kojeg su izgubili. Potom su ipak odustali od traženja financijskih donacija, Zdravko je ustvrdio da je prenaglio s izjavom o novcu i da nije mislio tako - "Bilo je to u afektu, samo ne želimo u zatvor", govore Peveci. 

A u najnovijem potezu odlučili su pomoć i podršku zatražiti - peticijom

- Ljudi nam nude novac i neprestano nam se javljaju u nadi da nam mogu pomoći. Mi ne želimo novac, niti isti prihvaćamo. Ne želimo milostinju, samo želimo podršku ljudi, podršku naroda. To osjećamo da imamo i zahvalni smo što su prepoznali koliku smo nepravdu doživjeli - izjavio je danas za Večernji list Zdravko Pevec.

Nakon mnoštva poruka podrške koje su dnevno pristizale na broj Zdravka i Višnje Pevec, par je spas našao u peticiji. Naime, cilj im je prikupljanjem potpisa ispraviti nepravdu koja im je, tvrde, nanesena. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

"Pomozite nam da ispravimo nepravdu.

Osuđeni smo i prozvani jer su nam nakon 20 godina rada i stvaranja oduzeli obiteljsko poduzeće u koje smo uložili svu našu privatnu imovinu. Krivi smo jer nismo bili dio politike, korupcije i kriminala.

Krivi smo jer nismo sudjelovali u privatizaciji već smo sve stvorili vlastitim radom. Krivi smo jer se nismo brinuli za sebe, uzeli dobit od 423 milijuna kuna i napustili zemlju. Krivi smo jer smo ostali u svojoj domovini i čekali 10 godina da se sazna istina.

Bili smo na rubu srama, stavili su nas u pritvor, ukrali nam ušteđevinu, prodali nam privatnu imovinu na dražbi, prijetili nam i oduzeli brend vrijedan stotine milijuna kuna.Oduzeli su nam poslovne udjele u društvu Pevec d.d., otpustili su nas bez otpremnine, blokirali su nam račune i oduzimaju nam pola mirovine. Sve naše tužbe RH je odbila i sada nas žele staviti u zatvor.

Mi ćemo se nastaviti boriti za istinu i pravdu, jer ako smo barem jednom poduzetniku pomogli da ne prođe kroz ovaj pakao ispunili smo našu misiju.

Ako mislite da imamo pravo na slobodu potpišite peticiju.

Višnja i Zdravko Pevec"

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne. Zdravku Pevecu, podsjetimo, izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tomu, polovica kazne preinačena je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

Komentara 14

LU
lupa
07:53 24.03.2019.

Pevecovi su zagrizli previse i u svojoj megalomaniji unisti su druge i sebe. Ne vjerujem da nije bilo pomoci iz drzavnog vrha s obzirom na brznu ekspanzije, takoder vjerujem da je kriv za gospodarski kriminal, to sto se oni ne mogu nositi sa posljedicama i gubitkom statusa i moci, nije moj problem.

TO
tomislav10
21:51 23.03.2019.

Aj Pevecovi ne gnojite. Imali ste desetke milijuna kuna u rukama pa da ništa niste sa strane spremili!? How yes no!

MA
maximinimax
06:48 24.03.2019.

Uništili stotine malih prijevoznika i naravno da su propali samo prekasno. Vozili ispod cijene troškova, u pravnoj državi to se nebi dogodilo. Sad je samo pitanje jesu li bili naivni ili glupi ili još i prepohlepni. Kad su bili pod istragom dogodio se požar u Bjelovaru i gle čuda, izgorjela dokumentacija i nikom ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije