Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spikaonica

Zdravi obroci u svim hrvatskim školama

11.12.2015., Varazdin - Vecernji list i Ordinacija.hr za koprivnicke osnovnoskolce iz OS brace Radic, organizirali su Spikaonicu - raspravu o zdravoj prehrani. Nakon sto je i sam sudjelovao u raspravi izmedju animacijske i negacijske skupine, u konacnici
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
11.12.2015.
u 18:06

O potrebi uvođenja zdravih obroka u sve škole na sav glas raspravlja se u Spikaonici, učeničkoj debati koja se održava diljem Hrvatske

Spikaonica je dio projekta Zdravi odmor koji Podravka organizira zajedno s Večernjim listom i portalom Ordinacija.hr. Kako zdravi obroci pridonose zdravom odrastanju i samopouzdanju? Kako pizza, hamburger i sladoled, prema receptima nutricionista, mogu biti i zabavni i zdravi? Kako pripremati i servirati namirnice poput heljde, prosa i blitve da djeci budu ukusne i privlačne... O svemu tome djeca uče kroz raspravu koja se odvija u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom te pod pokroviteljstvom Ministarstava zdravlja i obrazovanja.

Gromoglasna rasprava

Spikaonica je počela ove školske godine. Prva je nedavno održana u Zagrebu, druga u Koprivnici, a treća danas u Prvoj osnovnoj školi Varaždin. Gromoglasna rasprava o tome koliko škola može potaknuti učenike da usvoje zdravije prehrambene navike završila je zaključkom kako je škola pravo mjesto za to. Na brojna učenička pitanja odgovarala je Podravkina nutricionistica Maja Vidaković zajedno s pjevačem i kuharom Lukom Nižetićem koji je ambasador projekta Zdravi odmor.

– Sve se može pripremiti na zdraviji način, zapravo nema zabranjene hrane. Djeci treba ponuditi uravnoteženu prehranu sa što više zanimljivih izbora i okusa – istaknula je Maja Vidaković.

Podravkin program zdravih obroka počeo je prošle godine u koprivničkim školama, a cilj je obuhvatiti cijelu Hrvatsku.

– Šaljemo školama zdrave jelovnike za cijeli mjesec. O prehrani djeca mogu učiti i na internetskoj stranici www.zdraviodmor.hr na kojoj Luka Nižetić u kratkim filmovima predstavlja namirnicu mjeseca i kuha prigodni recept – kaže Dunja Milošić Odobašić, marketing-menadžerica iz Podravke.

Podravkin tim

Današnja Spikaonica u Varaždinu završila je kulinarskim nastupom Luke Nižetića koji je u suradnji s Podravkinim timom za cijelu školu pripremio pileći ragu s povrćem i tjesteninom.

– U školi se uči gradivo, ali i životne navike među kojima bi trebala biti zdrava prehrana. Ohrabrujemo djecu da usvoje takve navike i izvan škole te potaknu i svoje roditelje na pozitivne promjene – istaknuo je Luka Nižetić

>> Debata o zdravoj prehrani i show Luke Nižetića digli na noge cijelu OŠ 'Braća Radić' u Koprivnici 

>> Zdravi obroci u školama ne moraju biti neukusni

Komentara 6

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
20:05 11.12.2015.

kako mogu životinje na hormonima i zelenjava pesticida biti zdrava?

AB
ankl_beni
23:37 11.12.2015.

i ovaj nizetic isto, kuva, pjeva, vodi, u ovoj drzavi svi rade sve, samo ne svoje poslove, umjesto da postoje neki kuhari neko i nesta, svaki glumac/pjevac sada moze voditi neke emisije bilo to na radiu il tvu, samo daj.

TH
than
02:39 12.12.2015.

A i ti zdravi obroci.... Dijete mi dobije koricu kruha i jogurt i to u Banditosovu Zagrebu.... Ili tako nesto slicno. Kada sam sracunao, ispalo je jeftinije da kupuje u trgovini i kupilo bi daleko kvalitetniju ishranu. Ovo nase o obrocima u skoli je prodavanje magle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije