Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDENKO DUKA:

'Kaznene prijave branitelja su prijetnja i zastrašivanje novinara'

Zdenko Duka
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
31.03.2015.
u 08:23

Duka ističe da branitelji nisu demantirali činjenice navedene u tekstovima

HND je jučer osudio kaznene prijave koje su branitelji koji prosvjeduju u Savskoj podnijeli protiv portala Index i Jutarnjeg lista zbog navodnog govora mržnje.

U priopćenju pod naslovom "Branitelji iz Savske prijete novinarima" koje potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka navodi se kako su ovi mediji objavili "istinite priče o tome da jedan od vođa prosvjeda branitelj Đuro Glogoški posljednjih pet mjeseci za spavanje i boravak koristi kuću Ministarstva branitelja u Zaprešiću". Dodaje se da branitelji nisu demantirali činjenice navedene u tekstovima.

"Proglašavati govorom mržnje činjenice koje se ne mogu demantirati može ili onaj koji jako malo zna o medijima ili onaj koji želi novinarima poslati poruku da se o braniteljima pod šatorom u Savskoj ne smije pisati negativno. Drugim riječima, najava kaznenih prijava koje ni po kojem kaznenom zakonu ne mogu proći je prijetnja i zastrašivanje novinara", navodi se u priopćenju.

>> Glogoški: Očekujemo da će nas Stazić pozvati na Brijune da boravimo za 7 kuna

>> 'Đuro Glogoški protupravno 5 mjeseci koristi državnu imovinu'

Komentara 41

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
08:43 31.03.2015.

I dok se u baltičkim državama, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj još donekle uspjelo zamijeniti stare elite, u Rumunjskoj, Bugarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj su one skoro nedodirljive - u politici, gospodarstvu i pravosuđu, isto kao i u visokom školstvu i medijima", iznosi autor Karl-Peter Schwarz u svom članku "Organizirano okretanje glave" izdanju njemačkog dnevnog lista Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ),

CE
c_etnikpusic
10:41 31.03.2015.

Druže duka te osobe koje ti braniš nisu novinari već glasnogovornici orjunaškoskojevskočetničke bagre,kani se ti novina,novinarstva i novinara te se uhvati za šank i ne miči se dok te konobar ne izbaci s ostalim pijančinama. Zašto nikad nisi branio novinaree kojima su tvoji skojevci mrski...zar samo zbog toga ih ne braniš ili misliš da su oni dio "ustaškoklerofašističke" klike koja vama komunističkim zločincima tako smeta.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
08:41 31.03.2015.

Duka kaže da je Gojanica odradila svoj posao profesionalano kada je kljucala po predsjednici a sa druge strane okrene leđa novinarki Vidović Krišto..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije