Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBURKAO DUHOVE
Povratak na članak

Zbunjeni katolici čekaju objašnjenje: Što je doista htio reći papa?

Crkveni nauk ostao je isti, ali papa donosi nove poglede na prava homoseksualaca na zajednicu

Komentari 179

II
iifever2
22:30 22.10.2020.

zna papa sta je htio reci i sto je rekao i u kojem je kontekstu rekao. u nijednom trenutku ni kontekstu papa nije govorio o "obitelji" kao homoseksualnom braku, vec da ljudi homoseksulanih sklonosti ne bi smjeli biti izopceni izz vlastite obitelji, obitelji u kojoj su odrasli, te u tomu kontekstu imaju "pravo na obitelj". no, najvaznije da se posiju dezinformacije u javnosti...

VL
DU
Deleted user
00:17 23.10.2020.

"Vijest"je prenio Jutarnji list. Novine bez ikakve vjerodostojnosti. Znao sam da se radi o fake news i prije demantija.

VL
EH
enigmus-hr
21:35 22.10.2020.

Ne znam što bi čovjek trebao misliti, u Bibliji piše da “ako bi muškarac legao sa muškarcem kako se liježe sa ženom neka se obojica pogube”, a također negdje u Novom Zavjetu piše da je Isus rekao da je Mojsije “zbog okorjelosti srca svog naroda napisao takve zakone”, pa sad eto znaj što je pravo a što krivo. Mislim, mene osobno briga neka svatko radi po svojoj savjesti, samo neka mi ne nameće svoja uvjerenja.

VL
DU
Deleted user
23:56 22.10.2020.

Zbunjeni katolici čekaju objašnjenje: Mozda su zbunjeni u hrvatskoj radi nacina na koje novinari pisu i stavljaju naslove za sve vjesti. Ja nisam zbunjen. Papa je rekao da homoseksualci imaju pravo na civilne brakove i sva civilna prava koje tova koje to garantira. NIKADA nije on rekao da se oni mogu zeniti u crkvi i da ih ona mora priznati. Molim vas stavite stvari u pravi kontekst i nemojte huskati ljude na ispade koji su prisutni na ovom forumu.

VL
AE
a e
23:24 22.10.2020.

Nemaju ča bit zbunjeni,Franjo je jasno reka....svi smo dica božja.....

VL
Avatar Warded
Warded
22:32 22.10.2020.

Homoseksualnost nije nikakav razlog da se obitelj odrekne svog djeteta, brata, unuka. Tu se apsolutno slažem s papom Franjom. Isto tako državu Crkva ne može spriječiti da homoseksualcima da zakonski okvir životne zajednice pa se ne protivi tom jer uistinu to nije sakrament. Ne može ju spriječiti ni da im da okvir građanskog braka, osim pritiskom vjernika glasača i/ili referendumom. I na koncu, kao i brak ne može spriječiti ni posvajanje djece, osim istom metodom. Samo što je ulog znatno veći pa ni katoličke države ne srljaju u taj dio zakona.

VL
DU
Deleted user
21:48 22.10.2020.

Ovaj Papa stalno unosi podjele i razdor unutar Crkve, može lako izazvati novi Crkveni raskol

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:25 22.10.2020.

Nema se tu šta objašnjavat šta je tio reći rekao je, brani i podržava nenormalno, daje im prava koja im ni dragi Bog nije dao, uostalom koga briga šta ovaj priča, on kao pojedinac radi svoje a mi kao narodd radimo svoje, koliko vidim niti levitira niti stigmatizira tako da nas.

VL
DU
Deleted user
21:33 22.10.2020.

Ako je rekao ono što pišu da je - ja ću istupit iz katoličke Crkve.S takvima ne želim imat posla. Od prvog dana mi nije po volji,kao što nije ni kardinal Bozanić. Kardinal je govorio "o grijehovima struktura" u puno teža vremena po hrvatski narod i državu.Dizao buru i miješao se u politiku! - a danas šuti! Crkva je ostavi i narod i Boga.Gluhi su na društvenu nepravdu,beznađe,odnarođenje,neimaštinu. Hrvatska država počiva na dva temelja: tuđmanizam i rimska Crkva.Sve ovo što imamo rezultat je urušavanja temelja. Jedina nada je dobokom konzervativna mladež koja se ne želi odreći nacionalnog identiteta i Boga.

VL
Avatar Hr_Depp
Hr_Depp
10:37 23.10.2020.

crkve su prepune svecenika koji STVARNO vole i djecu..

VL
DU
Deleted user
22:36 22.10.2020.

Ne postoji gay friendly katolicizima. Božja zapovijed "ne sagriješi bludno" je i više nego jasna. Papa se ne treba miješat u svjetovni život nekatolika. Ima on dovoljno kukulja u svojem žitu. Franjo je poglavar Rimske crkve a ne influencer i "čovjek vremena". Svjetovni zakoni neka urede odnos istospolnih zajednica,to se nas ne tiče.

VL
BE
Beskucnik
21:05 23.10.2020.

40% svih managerskih pozicija na zapadu drze lgbt osobe , narocito su jaki u medijima i industriji mode i zabave , razlog je sto nemaju obitelji i mogu se poslu posvetit ,ali i umrezenost i medusobno guranje , to ide do toga da i crkvu preuzimaju , u kojoj je nevjerojatno jak taj isti lobi , pobjeda Demokrata , i ovakav Papa globalista , odvest ce svijet u propast

VL
JV
Jugo Večernjak
16:20 23.10.2020.

Trebalo bi izabrati katoličkog Pau, jer ovaj to nije! Prvo se usral sa Stepincem, pa sad ovo...

VL
Avatar freen
freen
07:53 23.10.2020.

to je težak poremećaj osoba,takav oblik razmišljanja nema što tražiti u vjeri katolika i drugih vjera.

VL
RO
romobil
08:00 23.10.2020.

Zna papa što govori...na čelu je najstarijeg pedofilskog lanca...

VL
Avatar malistricek
malistricek
14:18 23.10.2020.

Jovanovo otrovenje ....Glava 17 Propast bludnice 1 I dođe jedan od sedam anđela koji su imali sedam zdela, progovori sa mnom i reče: dođi da ti pokažem sud nad velikom bludnicom koja sedi na mnogim vodama, 2 s kojom suojom su carevi zemaljski bludničili, a stanovnici zemlje napiše se njenog bludničkog vina. 3 I odvede me u duhu u pustinju. I videh ženu gde sedi na crvenoj zveri koja beše puna bogohulnih imena i imaše sedam glava i deset rogova. 4 A žena beše obučena u porfiru i skerlet i pozlaćena zlatom i dragim kamenom i biserima, držeći u svojoj ruci zlatnu čašu punu gnusoba i nečistote svoga bluda, 5 na čelu joj pak beše napisano ime, tajna: veliki Vavilon, majka bludnica i gnusoba zemaljskih. 6 I videh ženu kako se opija krvlju svetih i krvlju Isusovih svedoka. I začudih se veoma kad je videh. 7 I anđeo mi reče: što si se začudio? Ja ću ti kazati tajnu ove žene i tajnu zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova. 8 Zver, koju si video, beše i nema je, i izići će opet iz bezdana, pa će otići u propast. A stanovnici zemlje, čija imena nisu zapisana u knjizi života - od postanka sveta, čudiće se kad vide zver da beše i da je nema i da će opet biti tu...... itd.... Ko razume svatiće

VL
MK
mksdk
21:28 22.10.2020.

Rekao je to što je rekao i njegove riječi su jasne. Ono što mnogi žele čuti je zamotavanje istih u celofan. Heretik bio, heretik ostao, ništa novo u vezi Franje.

VL
DO
domolub
23:03 22.10.2020.

i on tera vodu na svoj Mlin

VL
Avatar malistricek
malistricek
08:33 23.10.2020.

Nakon desetak hiljada slučajeva seksualnih i pedofilskih skandala koji su otkrili kako sveštenici Katoličke Crkve ne zaziru od mučenja i silovanja djece, mladih i žena, otvoreno se postavlja pitanje može li ova organizovana religija predstavljati kamen temeljac morala i etike.ke. No ako mislite da je to jedino „prljavo rublje“ koje krije ova religijska organizacija. Istina je puno gora...Antibebi pilula, je sredstvo za sprječavanju začeća, crkva je desetinama godina smatra ultimativnim zlom, pa ipak na njim je zarađuje. Osim ovog iznenađenja, Pax-Bank je uložio 230.000 dolara u Wyeth Pharmaceuthicals, kompaniju koja je poznata po svojoj gami proizvoda za sprečavanje začeća, poput antibebi pilula. Ova investicijska banka je uložila i 1.252.000 dolara u različite kompanije za industrijsku preradu duhana. FLOSKULA ILI NESTO DRUGO Pax-Bank je osnovana 1917. godine kako bi služila crkvi i njenim institucijama u boljem ekonomskom snalaženju i ulaganju. Na stranici ove banke se jasno daje do znanja koji je cilj banke i kako su crkvene doktrine iznimno važne u poslovanju ove bankarske institucije:

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
23:24 22.10.2020.

Zašto Buon giorno umjesto Sia lodato Gesu Cristo?Nikako ne mogu naći valjano opravdanje!I neka je hvaljen Isus Krist i to ne samo u dobre nego i u loše dane!Nije Isus došao da bi svijet imao dobre dane nego da donese mač/razdjeljenje kako piše u sv.Pismu!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.