Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiglo zahladnjenje

Zbogom 'pasje' vrućine. Vrijeme do kraja tjedna promjenjivo!

kisa1
Robert Anić/PIXELL
24.06.2013.
u 08:34

Početak novog tjedna obilježio je utjecaj frontalnog poremećaja i ciklone Hinko koja je''otpuhala“ lipanjske vrućine. Takvo će se promjenjivo stanje zadržati sve do kraja tjedna.

Nakon nepodnošljivih prošlotjednih vrućina Hrvatsku je od jučer zahvatio val zahladnjenja praćen kišom, a ponegdje i tučom. Početak novog tjedna obilježio je utjecaj frontalnog poremećaja i ciklone Hinko, koja je, piše Crometeo, ''otpuhala“ lipanjske vrućine. Takvo će se promjenjivo stanje zadržati sve do kraja tjedna, a u nekim dijelovima zemlje temperature će biti niže i do 15 Celzijevih stupnjeva negoli prošlog tjedna.

Tako nas i danas očekuju oblačnije i hladnije vremenske prilike. Povremeno može biti kiše, pljuskova i grmljavine pa i jačeg nevremena. Tijekom dana više kiše očekuje se u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, a prema večeri i u noći s ponedjeljka na utorak u Slavoniji, u kojoj bi danju još trebalo biti i sunca. Zapuhat će i umjeren, mjestimice i jak sjeverni vjetar. Temperature zraka ujutro će se kretati od 15 do 20°C, a dnevne u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj između 15 i 20°C, u Slavoniji do 25°C.

U priobalnom i obalnom području očekuje se djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. U drugom dijelu dana na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bit će više oblaka, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a mjestimice je moguće i jako grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, na popodne će na sjevernom Jadranu zapuhati umjerena i jaka bura te tramontana. Na moru i podno Velebita mogući su olujni udari. Tramontana će se navečer proširiti na moru srednjeg Jadrana. Minimalne jutarnje temperature u zaobalju će se kretati od 14 do 18°C, uz obalu i na otocima od 19 do 24°C. Najviše dnevne temperature većinom će dosezati od 24 do 30°C.

Ni utorak i srijeda ne obećavaju poboljšanje. Sutra nas čeka puno oblaka te mjestimična kiša u Slavoniji i Podravini. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, ponegdje i pojačan zapadni i sjeverozapadni. Bit će prohladno uz temperaturu zraka ujutro od 11 do 15°C, a tijekom dana uglavnom između 16 i 22 Celzijeva stupnja. Još će i u srijedu biti dosta naoblake. Mogući su kiša ili pljusak, i dalje češće u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, a manje u Gorskom kotaru gdje veći dio dana može proći suho. Vjetar također slab do umjeren, a u Slavoniji i pojačan sjeverozapadni.

Nešto bolje bit će na moru gdje će se vrijeme postepeno stabilizirati. U utorak je još ponegdje moguća kiša, pljuskovi i grmljavina, no danju će biti djelomično sunčano, samo mjestimično uz promjenjivu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura, na moru južne Dalmacije umjerena do pojačana tramontana. Jutro će posvuda uz obalu biti svježije u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne temperature od 23 do 29°C. Srijeda će biti pretežno sunčana. Puhat će umjerena, ponegdje na sjevernom Jadranu i jaka bura, podno Velebita mogući olujni udari. Jutarnje temperature u manjem padu, najviše dnevne od 25 do 29°C.

>>Ljeto stiglo u punom sjaju – vruće jutro na čak 29 stupnjeva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije