Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE IZ HAK-A

Zbog zimskih uvjeta zatvorena Sljemenska cesta, snijeg se očekuje širom zemlje

Mnogi građani krenuli su na Sljeme ali zbog zimskih uvjeta bili su prisiljeni vratiti se natrag
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
25.01.2021.
u 07:34

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica

Bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te oborinom najprije na Jadranu i predjelima uz njega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Na moru će padati kiša, u gorju snijeg kojeg će biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a prema večeri je moguć i uz obalu, uglavnom na sjevernom Jadranu.

Lokalno će biti obilnije oborine. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj će susnježica i snijeg padati tek navečer i u noći. Krajni sjever uglavnom suh. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u noći u okretanju na sjeveroistočni, a na Jadranu će umjeren do jak jugozapadnjak i jugo okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5 na kopnu te od 6 na sjevernom do 13 stupnjeva Celzijusovih na južnom dijelu Jadrana.

Zimski uvjeti u prometu

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru i Lici, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski auto-klub (HAK). Zbog zimskih uvjeta Sljemenska cesta je zatvorena za sav promet.

>> FOTO Mnogi građani krenuli su na Sljeme, ali zbog zimskih uvjeta bili su prisiljeni vratiti se natrag

Mnogi građani krenuli su na Sljeme ali zbog zimskih uvjeta bili su prisiljeni vratiti se natrag
1/5

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice u Lici i Gorskom kotaru. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Zbog tehničkih problema zatvoren je GP Bregana Naselje. 

U prekidu su: trajektna linija Ubli-Vela Luka-Split te katamaranske linije: Milna-Rogač-Split, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split.

Ključne riječi

Komentara 3

TR
Tripoli
08:17 25.01.2021.

Jasam vjutro oko 5 naj normalnije prošel do Zg prek brega.. Snega ima al niš strašno.. Ovo im je pak nekši izgovor za marisanje gore po Slemenu

DU
Deleted user
07:58 25.01.2021.

Nego Botoksirani kad će žićara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije