Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zbog zdravstvenih problema Ćorić na privremenoj slobodi

06.05.2009.
u 23:00

Valentin Ćorić prije tjedan dana, točnije 1. svibnja, pušten je iz haaškog pritvora na liječenje u jednu zagrebačku bolnicu. O ovome slučaju nemoguće je dobiti bilo kakvu službenu izjavu jer se cijela procedura oko Ćorićeva puštanja vodi kao tajna, što nam je potvrdila i njegova odvjetnica, pa je i informacija o njegovu puštanju tek sada dospjela u medije.

- Nažalost, sve je označeno kao tajna, tako da ne mogu dati bilo kakve informacije za javnost - rekla nam je danas Ćorićeva odvjetnica Dijana Tomašegović Tomić, koja nam nije mogla reći kada bi se eventualno njezin štićenik mogao vratiti u haaški pritvor.

Problem s leđima
Neslužbeno doznajemo da je Ćorić iz haaškog pritvora pušten zbog velikih zdravstvenih problema s leđima, što je zahtijevalo hitnu medicinsku pomoć. Također, doznajemo da će se u sljedećih nekoliko dana nad Ćorićem obaviti niz pretraga kako bi se dijagnosticirao i riješio problem.

On je i ranije imao zdravstvenih problema s leđima, a izgleda da dosadašnje terapije nisu imale puno učinka. Prema informacijama do koji je došao Večernjak, Ćorić bi se trebao vratiti u haaški pritvor kada se stanje poboljša i problem otkloni, a prema nekim izvorima, to bi se moglo dogoditi do kraja lipnja.

Policijska zaštita
Njemu je cijelo vrijeme boravka u Zagrebu strogo zabranjeno komuniciranje s javnošću, a kako doznajemo, pred njegovom bolesničkom sobom je policajac koji sprječava kontakt sa svim neovlaštenim osobama. Ćorić je u veljači ove godine kao znak prosvjeda prestao uzimati lijekove i dolaziti na suđenje zbog svih nepravilnosti koje se mogu vidjeti tijekom suđenja sve ove godine.

Zasad je nejasno imaju li Ćorićevi zdravstvenih problemi veze sa štrajkom od prije tri mjeseca. On je nedavno ponovno upozorio da sudsko vijeće kao dokaze prihvaća dokumente koji nisu protokolirani, opečaćeni ili uredno potpisani, što znači da ne mogu biti prihvaćeni kao dokaz. To je već odavno postala praksa u procesu protiv haaške šestorke, a sudsko vijeće je dosad odbijalo sve prigovore o ovome.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije