Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar

Zbog žarulje u drvenoj gajbi za piliće izgorio krov štale

'                               '
'Photoshop'
20.05.2010.
u 13:05

Požar je zamijetio susjed i šogor vlasnika Franjo Kolar, koji više ništa iz te prostorije nije mogao spasiti.

U prekjučerašnjem požaru obitelji Štok iz Draša pokraj Kraljevca na Sutli na gospodarskom objektu posve je izgorjelo krovište i krov. Kako je obavljenim očevidom utvrđeno, uzrok požara prijenos je topline s upaljene žarulje u gajbi u kojoj su bili pilići na gajbu, koja se potom zapalila. Kako obitelj Štok radi i živi u Zagrebu, požar je prvi uočio susjed i šogor Franjo Kolar, kojega smo jučer zatekli kako čisti ostatke krova i inventara.

Dimilo se iz štale

– Bilo je negdje oko 11 sati kada sam vidio da se jako dimi iz šogorove štale. Otišao sam pogledati što se događa i vidio da je izbila vatra u prostoriji gdje je Štokova, 80-godišnja mama Zora, hranila 20-ak pilića. Budući da je baka pazila da pilićima koji su bili stari samo dva, tri dana ne bude hladno, stavila je u drvenu gajbu i nešto starih krpa kako bi im bilo toplije. No, toplina sa žarulje vjerojatno je zapalila staru krpu, vatra je potom zahvatila i drvenu gajbu, a od drvene gajbe zapalio se i kotao za svinje, stari šparhet te nakon toga i krovište i krov gospodarskog objekta. Kad sam stigao do požarišta, vidio sam da se iz prostorije gdje je izbio požar više ništa ne može spasiti jer su već počele gorjeti i drvene grede na krovištu, brzo sam iz druge prostorije, nad kojom je betonska deka, izvadio prikolicu, ormar, cisternu i kosilicu – rekao nam je Franjo Kolar i dodao kako mu je u prostoriji u kojoj je inače imao svinjokolju izgorjeli svi Solingenovi noževi i "flajšmašine" za mljevenje mesa i pravljenje kobasica, salama i krvavica, koje je on tamo držao. Pod krovom je izgorjelo i šest kamionskih guma, tako da se ukupna šteta, kaže nam Franjo Kolar, procjenjuje na 20-ak tisuća kuna.

Srećom, nije puhao vjetar

Prava je sreća u nesreći što nije puhao vjetar jer se s jedne strane gospodarskog objekta nalazi sušionica mesa, a s druge drugi gospodarski objekt, a iza njega i obiteljska kuća.

– Da je samo malo jače zapuhnuo vjetar, vatra se ne bi dizala ravno u zrak, već u stranu, a onda tko zna što bi bilo. Sreća je i to što sam ja ovih dana na godišnjem odmoru pa sam vidio i osjetio da nešto gori tako da se požar nije proširio na susjedne objekte. Jer, baka Zora sigurno tako brzo ne bi zapazila da nešto nije u redu. Moram reći i to da su vatrogasci brzo došli, trebalo im je samo dvadesetak minuta da stignu – rekao nam je na kraju Franjo Kolar. Osim profesionalnih vatrogasaca, vatru su gasila i sva kraljevečka vatrogasna društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije