Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINUTOST U BOLNICI

Zbog zaražene spremačice i glavne sestre 33 osobe u izolaciji

Konferencija za medije Opće bolnice u Koprivnici
Foto: Robert Mihaljević
1/3
08.04.2020.
u 14:50

Spremačica je čistila i Odjel radiologije te HBO, ali otamo nitko nije u samoizolaciji, upozoravaju naši izvori iz bolnice

Koprivničkom bolnicom širi se zabrinutost nakon što je potvrđeno da su dvije zaposlenice zaražene koronavirusom. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o spremačici koja je posljednjih dana bila angažirana na odjelu radiologije, infektivnom i hitnom bolničkom odjelu te glavnoj sestri centralnog operacijskog bloka.

Naši izvori iz bolnice upozoravaju kako u srijedu nitko s odjela radiologije i HBO-a nije završio u samoizolaciji, unatoč činjenici da je spremačica posljednjih dana tamo boravila, i to bez zaštitne opreme.

"Čujemo da HBO danas uopće nije dezinficiran premda je zaražena i tamo bila", upozorava jedan zaposlenik Opće bolnice u Koprivnici. Kako se govori, spremačica kao kontakte nije navela nikog s Radiologije i HBO-a, ali s tih odjela upozorili su epidemiologe na činjenicu da je posljednjih dana i tamo dolazila. I to bez maske.

Pogledajte zašto je važno ostati kod kuće

Ravnatelj bolnice Dr. Mato Devčić uputio nas je s pitanjima na šeficu Zavoda za javno zdravstvo i glavnu epidemiologinju Županijskog stožera dr. Draženku Vadlu. Odgovorila nam je kako je zbog dvije zaražene osobe u samoizolaciji završilo 29 zaposlenika koprivničke bolnice te četvero ljudi izvan bolnice.

Na pitanje je li točno da iz radiologije i HBO-a nitko nije izoliran premda je jedna od zaraženih osoba i tamo radila, dr. Vadla je objasnila: "Svi bliski kontakti su u samoizolaciji".

Inače, to je već drugi proboj koronavirusa u zdravstveni sustav u Koprivnici. Prije tjedan dana isto se dogodilo i s pacijenticom iz Križevaca sa sumnjom na upalu pluća.

Zbog nje je petero osoba križevačke hitne pomoći bilo izvan stroja, a primljena je i na Hitni bolnički odjel odakle je otpremljena s terapijom. Pacijentica je prvi put zatajila da je bila na kobnom rođendanu u Križevcima odakle se proširila zaraza, a to je priznala tek kad joj se stanje pogoršalo pa je završila u bolnici.

No, ovaj je tjedan službeno potvrđeno kako su u izolaciji na koncu ostale samo dvije osobe iz križevačke hitne. Županijski stožer u srijedu je priopćio kako je još jedna osoba zaražena koronavirusom pa ih je ovog časa tamko ukupno 20.

"Osoba s pozitivnim nalazom dobrog je zdravstvenog stanja, nalazi se na liječenju i pod epidemiološkim nadzorom u kućnoj samoizolaciji, kao i svi bliski kontakti", napominju u Stožeru.

Zdravstveni sustav u županiji funkcionira bez poteškoća, a iz koprivničke bolnice danas su u dvotjednu kućnu samoizolaciju otpuštene i dvije pacijentice koje više ne pokazuju simptome oboljenja, naglašavaju u Županijskom stožeru.

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
14:56 08.04.2020.

Ma koje veze ima maska. Ako je gospođa zaražena, virus je mogla ostavljati preko ruku, cipela, mobitela kojeg bi na nešto odložila...a te površine bi dirao netko bez zaraze i zarazio se. Maska ne bi spriječila prijenos virusa sa zaražene osobe na plohe i predmete . Možeš imati masku, a rukama prenositi zarazu naokolo diranjem svega. Bože!

Avatar PatriciaLP90
PatriciaLP90
15:42 08.04.2020.

Barbara, 29. mychat.fun/xlove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije