Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanje nije dobro

Zbog vrućina i suše Drava se u Osijeku približava najnižem vodostaju ikada

Zbog niskog vodostaja Drave na površinu isplivao i stari potopljeni brod
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
28.07.2022.
u 21:55

Najniži vodostaj Drave u Osijeku zabilježen je 2003., kada je iznosio minus 168 centimetara

Zbog nesnosnih vrućina i manjka oborina, Drava se kod Osijeka povukla iz dijela korita. HRT-ov novinar Marin Ćurić u središnjem je Dnevniku HTV-a rekao kako stanje nije dobro, te da se približavamo najnižem ikada zabilježenom vodostaju ove rijeke. Najniži vodostaj Drave u Osijeku zabilježen je 2003., kada je iznosio minus 168 centimetara. 

"Jutros je zabilježen minus 161 centimetar. S jedne strane kupači su presretni jer su nastale prekrasne pješčane plaže tamo gdje ih dugo nije bilo, ali to glavobolju zadaje kapetanima brojnih plovila", kaže Ćurić.

"Smanjeni su gabariti plovnog puta, prije svega dubina plovnog puta. Na ušću rijeke Drave u Dunav iznosi 110 centimetara, što znači da teretni brodovi koji su se zatekli na ušću i trebaju doći u luku Osijek trebaju se rasterećivati i to čak dva puta i to povećava troškove", rekao je Dragan Mijić, lučki kapetan Lučke kapetanije Osijek.

Po najnovijim informacijama, kaže Dragan Mijić, pola metra Dunava dolazi iz Mađarske, a nadaju da bi se za 10-ak dana to moglo preliti i kod nas.

VIDEO: Snažan potres na Banovini: 'Zadrmao je cijelo kontejnersko naselje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije