Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljni

Zbog Vladina prijedloga zakona profesori stupaju u štrajk!

filozofski fakultet
Petar Glebov/Pixsell
22.06.2011.
u 10:22

Tijekom štrajka neće se održavati ispiti, a obustavit će se i izvršavanje ostalih radnih obveza znanstvenika i sveučilišnih radnika

Skupština Sindikata visokog obrazovanja i znanosti "Akademska solidarnost" je u utorak, 21. lipnja, istoga dana kad je Vlada uputila u saborsku proceduru prijedloge zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu, donijela odluku o pokretanju procedure za stupanje u štrajk akademskih radnika.

Tijekom štrajka neće se održavati ispiti, a obustavit će se i izvršavanje ostalih radnih obveza znanstvenika i sveučilišnih radnika sukladno Zakonu o radu i ostalim pravnim propisima RH. Uz to će se organizirati i drugi oblici prosvjeda i otpora nametanju paketa zakonskih prijedloga, priopćila je na svojim internetskim stranicama Akademska solidarnost.

Istaknuli su da će se u sljedećih nekoliko dana koordinirati aktivnosti članova Sindikata "Akademska solidarnost" u Zagrebu, Splitu, Puli, Zadru i Rijeci.

- Početkom sljedećeg tjedna obavijestit ćemo javnost o daljnjem tijeku štrajka, dodaju.

Ključne riječi

Komentara 80

OB
-obrisani-
11:03 22.06.2011.

nastavak: a svi znamo da većina studenata, čak i srednjoškolaca danas bolje govori engleski jezik nego hrvatski! tim profesoricama nije važno znaju li djeca engleski ili ne znaju, već one imaju u svojim glavama kvote, pa nema veze što student zna, ako su odlučile da će ga rušiti, one će ga rušiti!

OB
-obrisani-
14:04 22.06.2011.

Naravno, tko drugi, nego opet ovi filozofi ništ koristi, stvaraju nered u rvacku, ignoriraju hrvatsku vlast i nameću svoje rješenja

A9
AAA-999
11:02 22.06.2011.

A što kaže prof. dr. sc. Jaca Kumrovečka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije