Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Curi plin

Zbog visoke koncentracije plina u Rabu evakuirano 75 ljudi

Rab
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
25.06.2019.
u 22:11

- Do istjecanja plina došlo je prilikom punjenja jednog od objekta, a naknadno će se utvrditi je li uzrok tome greška u cjevovodu - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Denis Deželjin.

Zbog previsoke koncentracije plina u gradu Rabu evakuirani su stanari više ulica, ukupno 75 ljudi, javljaju 24 sata. Jučer u 17, naime, zaprimljena je dojava da se u Plovanovoj ulici osjeća miris plina, nakon čega su zatvoreni restorani i osigurano mjesto događaja. Izmjerena je visoka koncentracija plina (i do 100 posto) i ugljičnog monoksida, a utvrđeno je da je izvor podzemni spremnik plina jednog od hotela. Radi se o plinu propan-butan.

Jučer navečer stoga su evakuirani stanari nekih ulica, a bile su tijekom noći zatvorene i ceste oko hotela. Ujutro su očitanja bila u granicama dozvoljenog pa su se stanari počeli vraćati u domove, no u 9.57 ponovno je izmjerena veća koncentracija plina.

Stoga je odlučeno da se evakuiraju stanari Ulice Biskupska Draga, Ulice Dinka Dokule, Plovanove ulice kao i gosti hotela, ukupno 75 ljudi. Podzemni spremnik plina hotela za kojeg se sumnja da iz njega curi plin zatvoren je te će tijekom današnjeg dana biti ispražnjen od strane tvrtke koja ga i puni.

- Do istjecanja plina došlo je prilikom punjenja jednog od objekta, a naknadno će se utvrditi je li uzrok tome greška u cjevovodu - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Denis Deželjin.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
07:47 26.06.2019.

ruska sabotaža... kako već nisu osvanuli naslovu u tom smjeru...? ajoj, sad priča o lng se klima... zaustavimo plinofikaciju dalmacije, eto bombe!!!! struja, samo struja. otkud, nevažno.imamo vjetra i sunca, ponekad. o tome nam ovisi turizam, nek nam ovisi i sva aktivnost. raditi ćemo kad bude sunca i vjetra. inače odmaramo. čekamo. vjetar i sunce. zakonom urediti isijavanje sunca i strujanje vjetra. uvesti obvezu stalnog vjetra i sunca svaki dan od 5,30 do 21.30. ukinimo zimsko računanje vremena. samo ljetno, i to najbolje uzeti 21. lipanj., najduži dan. a sad pitanje odštete privatnim iznajmljivačima zbog tjeranja gostiju. otišli im ljudi iz soba, ostali bez prihoda. tko će to namiriti? hotel? ne, država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije