Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAMETI Vlado Bilić završio na sudu zbog pet rtv pretplata

Zbog velike kuće moram platiti više rtv pretplata

13.01.2009.
u 16:00

VODICE – Sve kuće u gradu imaju televizore, ali mnogi ne plaćaju rtv pretplatu. Moja obitelj svaki mjesec izdvaja 72 kune rtv pretplate, ali HRT-u je i to malo... Bezobrazno već tri godine traže da plaćam još četiri pretplate, zbog apartmana koje otvaram tri mjeseca godišnje, požalio se Vlado Bilić, povratnik iz Švicarske koji živi u Vodicama.

Harač
– Supruga mi ne radi, ja sam po povratku iz Švicarske otišao u mirovinu. Obrt nemam, poduzeće također, tek nekoliko mjeseci u godini iznamljujem apartmane sa ukupno 12 ležajeva, i za to već plaćam 600 kuna godišnje turističkih pristojba po ležaju. Naplata pet pretplata bezobrazni je harač kojem ne znam kako stati na kraj – dodaje Vlado.

U Zakonu o HRT-u stoji da je svaka fizička osoba dužna plaćati samo jednu pretplatu bez obzira na to koliko ima televizora u kući. Ono što, također, stoji je kako pravne osobe plaćaju pristojbu na svaki prijamnik koji posjeduju.

Nisam pravna osoba
– Moja kuća ima četiri apartmana sa 12 ležaja, i po Zakonu o turističkoj djelatnosti ne spada u pravne osobe, stoga zaključujem da ne moram platiti pet RTV pristojba, tu jednostavno nema dvojbe, urednim plaćanjem jedne pristojbe zadovoljio sam sve zakonske odredbe – kaže Bilić. Tvrdi da je razgovarao sa susjedima koji imaju slične probleme te da su mu se svi smijali.

– Kada sam od ljudi zaduženih za pretplatu HRT-a pokušao saznati zašto ja moram, a drugi ne moraju plaćati pretplatu i imenom i prezimenom im naveo brojne primjere, rekli su mi da ja imam veliku kuću i da jednostavno moram platiti, a da su ostali sitni iznajmljivači s par apartmana te da oni nemaju dovoljno novca. Ostao sam šokiran, zar pred zakonom ne bi trebali biti svi jednaki. Stječe se dojam kako je netko u Zagrebu jednostavno procijenio tko u Vodicama danas ima novca, a tko ne – pita se Bilić.

Nekoliko puta pokušali smo telefonom doći do odgovora tko je dužan, a tko ne plaćati RTV pretplatu, tajnica glasnogovornika HRT-a Jánoša Römera poručila nam je da se javimo voditelju Odjela RTV-pristojbe Juraju Eteroviću, kojeg tijekom današnjeg dana nismo uspjeli dobiti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije