Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramotna poruka

Zbog uvredljivog transparenta o srpskim ženama i djeci policija privela četiri osobe

Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju u policijsku postaju u Šibeniku
Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
12.06.2020.
u 14:45

Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli ni neposredno svjedočili protupravnom ponašanju u vezi s dojavom o remećenju javnog reda i mira, kažu iz policije

Zagrebačka policija privela je četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem transparenta s natpisom kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom. Policija je izvijestila kako privedene povezuje s izvješavanjem natpisa s govorom mržnje u zagrebačkom naselju Kustošiji.

Navode kako su u četvrtak u večernjim satima zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici, pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira.

No, ističu, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje. ''S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka'', kažu u policiji. 

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko navijača koji drže natpis "J..at ćemo srpske žene i djecu", uz slovo 'U' koje je pretvoreno u ustaški simbol.

Uz to, mladići koji su stajali na zidiću na kojem piše 'Dinamo svetinja' izvijesili su i zastave HOS-a. Fotografiju je u petak na društvenim mrežama objavilo Srpsko narodno vijeće, dok je premijer Andrej Plenković istoga dana osudio taj čin.

Ključne riječi

Komentara 112

BR
Bravo
15:47 12.06.2020.

Sve je ostslo na uznemiravanju koje nikog ne bi ni uznemirilo da o tome tisak ne izvještava na sve strane pa policija munjevito reagira. Ali zato silovane hrvstice moraju još danas hodati pognute glave kada prolaze pored svojih silovatelja skoro 30g od zločina. Institucije čekaju da umru prirodnom smrću. Za one koji su ginuli političari su pišljive kukavice.

Avatar dr.pedersen
dr.pedersen
15:20 12.06.2020.

Stazić i Beljak?

DU
Deleted user
15:29 12.06.2020.

Naravno sada je policija brza, a kad se vrijeđa Hrvatski narod kao u slučaju Bljaka i Stazića onda nitko ne reagira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije