Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD Pčelar će platiti susjedu za pretrpljeni strah i bol

Zbog uboda svojih pčela mora platiti 6000 kuna

12.03.2009.
u 18:14

POŽEGA – Pčele na sudu prava su rijetkost. A da se one pojave, pobrinuo se Zoran Čapko iz Radovanaca pokraj Požege, koji je na Općinskom sudu tužio susjeda Josipa Rajić tražeći da mu ovaj plati naknadu za pretrpljeni strah i fizičke bolove zbog uboda pčela.

U bolnici bio tri dana
– Dok sam s ocem skupljao djetelinu u srpnju 2007. godine, odjednom se stvorio roj pčela, a nekoliko me je ubolo. Kako se na susjednoj livadi, metar od međe, nalazi 11 košnica Josipa Rajića, a na udaljenosti od četiri do pet kilometara nitko nema košnice, jasno je da su me ubole njegove pčele.

Nakon što sam uboden po glavi, postajalo mi je sve lošije, sve sam teže disao, a počeo mi je oticati i vrat te me otac odvezao u bolnicu, gdje sam dobio dvije injekcije. Liječnik mi je tada rekao da bih, da sam došao 20 minuta kasnije, bio u kritičnom stanju. U bolnici sam ostao tri dana – ističe Čapko, koji je prije ovog nemilog događaja susjeda upozoravao da udalji pčele od međe, što on nije učinio.

Tko ga je ubo?
Tuženi Rajić pak tvrdi da Čapka nisu ubole pčele, nego stršljenovi, jer je to, kaže, sam govorio po selu.

– Osim toga, nema nijednog dokaza da su njega ubole baš moje pčele. Kaže da je naišao roj pčela, a u to vrijeme česti su divlji rojevi, koji lete i po nekoliko kilometara. Ni medicinski sudski vještak nije utvrdio da su ga ubole pčele, nego tvrdi da je imao ubode insekata, ali to očito sud nije prihvatio – kaže Josip Rajić, nezadovoljan nepravomoćnom presudom po kojoj Čapku mora platiti 6000 kuna naknade za pretrpljeni strah i fizičke bolove. Kako je presuda nepravomoćna te je tuženi podnio žalbu, moguće je da konačna presuda bude i drugačija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije