Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Pribislavcu

Zbog svađa političara upitno 14,6 milijuna kuna za kanalizaciju

'18.08.2010., Pribislavec- Oporba zeli srusiti nacelnicu Visnju Ivacic, jer kako tvrde ne radi dobro. Nacelnica opcine Pribislavec, Visnja Ivacic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
22.11.2010.
u 17:00

Načelnica Ivačić, iz HNS-a, i nekoliko vijećnika napustili su sjednicu jer nisu prihvaćene odluke koje su uvjet za dobivanje novca

Hoće li zbog svađa u Općinskom vijeću Pribislavec ostati bez gotovo 15 milijuna kuna dodijeljenih za dovršetak kanalizacije? To je pitanje postavljeno na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, koja ponovno nije mogla proći bez trzavica između dva suprotstavljena bloka, predvođena HNS-om i SDP-om.

Načelnica Višnja Ivačić, iz HNS-a, i nekoliko vijećnika napustili su sjednicu jer nisu prihvaćene dvije odluke koje su, vele, preduvjet za dobivanje 14,6 milijuna kuna.

- Revoltirana sam jer bivši načelnik Rajko Grkavac uporno negira dug koji je napravio. Zato sam i napustila sjednicu - kaže načelnica Višnja Ivačić, koja nema podršku većine u Općinskom vijeću.

Pitanje je hoće li se moći potpisati sporazumi o gradnji kanalizacije nakon što je Općinsko vijeće uskratilo suglasnost za taj posao. U prijedlogu projekata Hrvatskih voda, vrijednih milijardu kuna, za Međimursku županiju predviđen je 61 milijun kuna, o čemu je na konferenciji za novinare izvijestio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Vladimir Ivković. Najviše novca, 14,6 milijuna kuna, trebalo bi se izdvojiti upravo za gradnju u drugoj fazi kanalizacije u Pribislavcu. Idućih dana doznat će se hoće li Međimurske vode uopće moći konkurirati s tim projektom. Inače, od 15 točaka dnevnog reda posljednje sjednice Općinskog vijeća prihvaćene su samo - tri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije