Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk

Zbog štrajka otkazani letovi iz Splita za Zürich i London

štrajk, croatia airlines (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/7
Autori: sv, al/VLM, eč/VLM
09.07.2010.
u 08:05

- Jutros u 6 sati štrajk je započelo oko 140 djelatnika - kabinskog osoblja Croatia Airlinesa, a za 48 sati u štrajk solidarnosti ulaze i piloti - potvrdio je Hrvoje Humek, dopredsjednik SKOZ-a.

 Zbog štrajka stjuardesa i stjuarda, koji je započeo jutros u 6 sati, a trajat će, kako je najavljeno, do 13. srpnja, iz splitske zračne luke u Resniku otkazani su letovi Croatia Airlinesa Zagreb - Split - Zürich, kao i povratak iz Züricha te Split - London - Gatwick, kao i povratak iz Londona. Storniran je i dolazak iz Zagreba u 22.05.

Većih gužvi nema. Croatia Airlines putnike s otkazanih linija prebacio je na druge letove

Hrvoje Andrijašević, šef smjene, izjavio je kako su putnici za Zürich u potpunosti riješeni, a putnici za London u 14.45 će se ukrcati na let za Frankfurt odakle će dalje prema Londonu.

Prema riječima Hrvoja Humeka, dopredsjednika SKOZ-a (Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova), koji je organizirao štrajk, jutros u 6 sati štrajk je započelo oko 140 djelatnika kabinskog osoblja Croatia Airlinesa.

- Očekujemo da nam se pridruži još kolega, koji su "u zraku", koji još lete. Podršku nam je došlo pružiti i 50-ak pilota, koji su najavili da za 48 sati i oni kreću u štrajk solidarnosti, rekao je Humek.

Zbog štrajka stjuardesa i stjuarda hrvatski avioprijevoznik objavio je da će danas biti otkazano 33 od ukupno 96 letova te da će svim oštećenim putnicima biti nadoknađena šteta.

Croatia Airlines procjenjuje da će izravne štete zbog štrajka iznositi milijun dolara dnevno.

SKOZ, Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova, koji je organizirao štrajk, optužuje upravu Croatia Airlinesa da je odlučila radije dijeliti profit sa stranim kompanijama, poput češke ČSA, BH Airlines i mađarskog Maleva, od kojih će iznajmiti zrakoplove i osoblje, nego osigurati minimalna prava svojim radnicima.

Štrajk Croatia Airlinesa bez posljedica za zračnu luku Rijeka

U Zračnoj luci Rijeka neće se osjetiti posljedice štrajka. Naime, u Croatia Airlinesu još su ranije najavili restrikciju letova iz svih zračnih luka od Pule do Dubrovnika, pa je jedini let iz Zračne luke Rijeka za London preko Croatia Airlinesa ove godine ukinut. Trenutno su u pregovorima s Upravom CA da se ovaj let za britansko tržite od iduće sezone obnovi, potvrdili su nam u Zračnoj luci Rijeka.

Komentara 4

MI
mica1111
09:05 09.07.2010.

...nek se zaposle u arapskim zrakoplovnim firmama,pa nek potpišu da se neće udavat bar tri godine... ...nedavno je bio takav jedan članak u Večernjem,pa se nisu zgražavali...

PG
praseca gripa
16:43 09.07.2010.

Boze moj ,sramote! Pa sto ta bagra sebi umislja? Umjesto da budu sretni da imaju koga vozit u ovoj konkurenciji,oni se poceli usred sezone(!) srat u zdjelu iz koje jedu. Oprostite na izrazu,ali tako se to kaze i tako to jest. Ako oporba na ovaj nacin zeli na vlast,onda je jadna i sama sebi reze granu na kojoj sjedi. Ta nije narod lud da ne vidi o cem se radi!

FO
FORDEC
17:34 09.07.2010.

@mica11111 ti fakat imas neki problem sa stjuardesama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije