Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Starije osobe za volanom
Povratak na članak

Zbog skupih liječničkih pregleda i jeftinih političkih bodova ugrožava se sigurnost u prometu

Ni vozač koji ove godine puni 95 godina, ako želi produljiti valjanost vozačke dozvole, ne mora obaviti liječnički pregled ako do sada nije imao zdravstveno ograničenje

Komentari 12

OL
oLo
21:50 30.10.2019.

Najopasniji za volanom su nadrogirani i pijani tatini sinovi

VL
BE
benediktus
22:17 30.10.2019.

Trebalo bi raditi liječnički pregled prilikom registracije na forume i društvene mreže. I obnavljati ih svake godine. Zabrana svima koji su na psihofarmcima i tvarima koje mijenjaju svijest. Naravno pregled na njihov trošak

VL
Avatar links
links
06:38 31.10.2019.

ako je starijih 8% i sudjeluju sa 10% u nesrećama, gdje vi vidite problem... naravno da se trebaju ontrolirati ali ne maltretirati sa namjerom da im se svaki čas naplati pregled!!!

VL
DU
Deleted user
20:49 30.10.2019.

Ako netko traži mirovinu ili je već ima na PTSP liječnik je dužan to prijaviti.Takvi u pravilu uzimaju ili bi trebali uzimati antipsihotike ili antidepresive što su mu prepisani.To automatski isključuje upravljanje autom.To bi trebalo vrijediti i za lov,držanje oružja,lijčenje od droga,alkoholizma.

VL
SI
sinian191
07:58 31.10.2019.

Ok..onda počnite od branitelja sa PTSP-om i njihovim antidepresivima i drugim smečem što piju.Mi smo svoj lječnički pregled platili kad smo polagali vozački,a sve drugo što od nas traži ova lopovska i korumpirana država neka i plati .Saobračajnih nesreča će uvijek biti,a temelj svega je polaganje vozačkog ispita koji bi trebao biti stroži.

VL
CH
chemica
21:23 30.10.2019.

Mafija. Isto kao što se i vozače prisiljava da usprkos preporukama obožavane EU, bacaju novac u smeće svake godine na tehnički pregled vozila, mada su svoje malo auto prethodno servisirali u ovlaštenom servisu. Ajmo ga još malo razvaljivati na onim valjcima pa nek vlasnik plaća servise ako nešto rasturimo.

VL
AR
Archangel711
08:44 31.10.2019.

Evo, moj punac navršio 65g morao po produženje vozačke, da ga je tko bilo što pitao. Da li može voziti, da li vidi, refleksi, a tip je praktički čorav, evidentirani lječeni alkos i nitko tu ne vidi problem

VL
DU
Deleted user
21:30 30.10.2019.

Jednom sam vozio djeda iz bolnice jer "privremeno" nije mogao voziti. I tako stanem na sred ceste u jednom selu i on me pita čemu to usporavanje. Ja mu odgovorim da je ispred nas traktor sa prikolicom nasred ceste. Too je bio trenutak kada sam čovjeku morao otuđiti njegov vlastiti automobil. Ali da se njega pita on je bio spreman za vožnju.

VL
RI
rimac444
21:13 30.10.2019.

Starice kao što je ova bakica opasnost su na cesti i uzrok nesrećama, trebalo bi svaka 3 mjeseca napraviti provjere da li smiju za volan, jer su im usporene reakcije, koče promet, nedostatak logičnog razmišljanja

VL
DU
Deleted user
21:44 30.10.2019.

Doživio sam svašta od naših sugrađana treće dobi. Ponekad nisam vjerovao očima kaj rade na cesti. Osobno mi je "najdraži" specijalitet: dedek u Opel Astri staroj tridesetak i više godina, vuče se 33 km/h, prelazi na sredinu kolnika kako bi izbjegao uspornike. To što ti dolaziš u susret, kaj znači? Prije će on riskirati frontalni sudar ili mene izgurati s ceste, nego si oštetiti amortizere na "limuzini". Od 65 nadalje, obavezan rigorozni liječnički pregled, od 70 zabrana upravljanja motornim vozilom. I takvima subvencionirati javni prijevoz!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.