Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osumnjičena skupina azilanata

Zbog silovanja studentice prosvjedi u Njemačkoj

policija njemačka
Reuters/PIXSELL
29.10.2018.
u 12:03

Vjeruje se da je grupa muškaraca silovala 18-godišnjakinju u noći s 13. na 14. listopada, kada se vraćala kući iz noćnog kluba u centru grada

Za danas su u njemačkom sveučilišnom gradu Freiburgu sazvane demonstracije nakon što je prije dva tjedna skupina muškaraca, većinom Sirijaca, silovala 18-godišnju studenticu.

Protuimigrantska stranka Alternativa za Njemačku (AfD) pozvala je građane da izađu na ulice kasno u ponedjeljak kako bi se pobunili protiv tog čina, dok su neistomišljenici pozvali na prosvjed protiv pokušaja da se taj zločin iskoristi kako bi se u društvu potaknuli protumigrantski osjećaji.

Vjeruje se da je grupa muškaraca silovala 18-godišnjakinju u noći s 13. na 14. listopada, kada se vraćala kući iz noćnog kluba u centru grada.

Pod istragom je sedam Sirijaca u dobi od 19 do 29 godina te 25-godišnjak njemačke nacionalnosti, no policija vjeruje kako je više muškaraca sudjelovalo u zločinu. Studentica je bila u noćnom klubu s prijateljicom gdje je prihvatila piće od nepoznatog muškarca.

Oko ponoći je napustila klub s tim muškarcem, no policiji je rekla kako joj je muškarac u piće podmetnuo nešto što ju je onesposobilo.

Rekla je da ju je potom jedan od osumnjičenih muškaraca silovao u grmlju, nakon čega su isto učinili i ostali prisutni muškarci.

Vlasti navode kako su osumnjičeni muškarci, koji većinom žive u gradskom smještaju za izbjeglice, otprije poznati policiji. Freiburg se također našao na naslovnicama prije dvije godine, kada je tamošnja studentica ubijena, a za zločin je optužen mladi izbjeglica.

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar LieDetector
LieDetector
12:25 29.10.2018.

"dok su neistomišljenici pozvali na prosvjed protiv pokušaja da se taj zločin iskoristi kako bi se u društvu potaknuli protumigrantski osjećaji." Copor "migranata" koji vec imaju kazneni dossier siluje 18-godisnjakinju i nedobog da netko nesto protiv njih pisne: rasizam cisti!! Ma treba poslije ovoga organizirati PRO-migrantske prosvjede jel tako?! Uopce je neprihvatljivo i rasisticko krsenje ljudskih prava uopce dati javnosti takvu vijest zar ne Soros i plan Kalergi??

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:26 29.10.2018.

sve te tkz migrante poslati natrag od kud su došli!hrvatska mora zatvorit granice!

ST
stefj
12:27 29.10.2018.

Najbolji su ovi koji se odmah jave protiv prosvjeda... Nevjerojatno je koliko ljudi podržava ovakvo ponašanje migranata, pod nekakvim izlikom da je kod njih to normalno ili da treba nježno s njima jer se nisu asimilirali u društvo... Zamislite, 15-torica siluju djevojku i onda se ne smije izraziti protest protiv toga. Isto je bilo i kada su imigranti ubili, odmah su organizirali koncerte i veliki prosvjed u znak podrške imigrantima... Bolesno... Baš me zanima da li bi te udruge stale meni u obranu kada bi sad krenuo okolo silovati i ubijati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije