Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Raptor'

Zbog 'ruske prijetnje', SAD u Europu šalje F-22 borbene zrakoplove?

raptor
Foto: wikipedia
1/2
17.06.2015.
u 09:15

Američke i ruske snage imale su nekoliko bliskih susreta na europskom tlu nakon što su ruske snage zauzele Krim podržale i pobunjeničke snage

Američke zračne snage mogle bi uskoro neke od svojih najnaprednijih borbenih zrakoplova poslati u Europu kako bi se pojačala spremnost u slučaju ruskih aktivnosti u Ukrajini,  javlja CNN.

Već mjesecima, Pentagon šalje letjelice u Europu i to u sklopu vježbi sa saveznicima. Europskim tlom tako su letjeli B-2 i B-52 bombarderi i F-15C i A-10 zrakoplovi.

Američke i ruske snage imale su nekoliko bliskih susreta na europskom tlu nakon što su ruske snage zauzele Krim podržale i pobunjeničke snage.

Prošli mjesec, ruski borbeni zrakoplov došao je u neposrednu blizinu američke izviđačke letjelice u međunarodnom zračnom prostoru nad Crnim morem.

Tajnica američkog zrakoplovstva Deborah James najavila je kako bi SAD u Europu mogao poslati i svoj najnapredniji borbeni avion F-22 Raptor.

>> 'Rusija će nuklearnom arsenalu dodati više od 40 novih interkontinentalnih balističkih projektila'

Ključne riječi

Komentara 188

Avatar El Indio
El Indio
10:15 17.06.2015.

Vec sam negdje napisao, ako Ameri i Rusi zele ratovat neka to kao susjedi rasciste sami preko Bering Straita a ne preko Europe! I jedni i drugi dalje od nas

NA
Nadalinaaa
10:51 17.06.2015.

Stvarno, Rusija "prijeti" da će se braniti svim silama jer im je NATO došao na granice i u njih uperio svoje rakete. Naši dragi prijatelji cioameri opet su isplanirali krvoproliće u Europi kako bi spasili svoj propali financijski sustav.

Avatar navijač
navijač
10:36 17.06.2015.

Nek otvore bojišnicu Aljaska - Sibir pa nek se pomlate tamo a ne po tuđim zemljama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije