Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPOVAČA

Zbog raskida koalicije HDZ-ovi dogradonačelnici podnijeli ostavke

popovaca
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
17.07.2020.
u 09:30

Unatoč raskidu koalicije iz HDZ-a poručuju kako će se i dalje zalagati za razvoj grada te će podržavati sve važne projekte.

Zbog raskida koalicije HDZ-ovi zamjenici gradonačelnika Popovače Ivica Križanić i Ivica Petrović podnijeli su neopozive ostavke na mjesto zamjenika gradonačelnika Popovače, objavio je popovački HDZ pet dana nakon što je HSP raskinuo koaliciju s HDZ-om u tom gradu.

HDZ i HSP su 2017. zajedno nastupili na lokalnim izborima, podržavši HSP-ova kandidata za gradonačelnika Josipa Miškovića koji je i izabran na tu poziciju. Koalicija je raskinuta jer su HDZ-ovi vijećnici glasali protiv zaduženja kod HBOR-a od 4,5 milijuna kuna za financiranje uređenja gradske tržnice, jer je za to prethodno Popovača dobila potrebnih 5,1 milijun kuna  iz europskih fondova. I bez HDZ-ovih vijećnika većina je ipak potvrdila zaduženje. Gradonačelnik Popovača istaknuo je tada kako je na jednoj HSP-ovog vijećnika rađen pritisak da, uz prijetnju otkaza, ne dođe na sjednicu sa svog radnog mjesta u ustanovi koja je pod nadzorom Županije.

HDZ kaže da je HSP iznenađujuće donio odluku o raskidu koalicije. 

„Ranije smo se zalagali za ovaj važni projekt. No, međutim, s obzirom na situaciju koja je trenutno u Republici Hrvatskoj, epidemiju koronavirusa, koja je zahvatila, kako gospodarski sektor, tako i čitav niz drugih, jednostavno ne znamo što nas očekuje u budućnosti i ne možemo ulaziti u ovakva zaduženja.“ – rekao je predsjednik popovačkog HDZ-a Roman Rosavec i dožupan Sisačko-moslavačke županije koja se u četvrtak zadužila za 80 milijuna kuna za sufinanciranje niza sličnih projekata.

Unatoč raskidu koalicije iz HDZ-a poručuju kako će se i dalje zalagati za razvoj grada te će podržavati sve važne projekte.

„Mislim da će nam u ovim trenucima biti puno lakše, nećemo biti pod pritiskom provođenja samovlasti aktualnog gradonačelnika. Jasno ćemo prikazivati sve naše ideje, glasati apsolutno za sve ono što je na dobrobit Grada Popovače, te ćemo na tome i dalje ustrajati. Nećemo sigurno opstruirati niti rad Gradskog vijeća, niti institucije gradonačelnika kao nositelja gradske vlasti“- zaključio je Roman Rosavec demantiravši navode o pritisku na vijećnika.

Na raskid koalicije reagirao je i popovački SDP koji ističe kako je HDZ ovime počeo kampanju za lokalne izbore 2021.

„Činjenica je da ovo nije prvi put da HDZ pokušava izazvati krizu vlasti, iako u toj istoj vlasti sudjeluju. Tako su i pokušali spriječiti izglasavanje proračuna za 2019., što im također nije uspjelo. Vijećnici SDP-a su, iako oporba, i tada glasovali ZA prijedlog proračuna Grada Popovače, dok su koalicijski partneri iz redova HDZ-a bili protiv.“ – poručili su SDP-ovci poručivši kako će  novonastaloj situaciji, SDP i vijećnici SDP-a i dalje biti faktor stabilnosti u funkcioniranju grada i gradske uprave.

Na prvoj slijedećoj sjednici vijeća, dodaju, predložiti će smanjenje naknada predsjedniku vijeća i zamjenicima predsjednika vijeća te zamjenicima gradonačelnika i vijećnicima, kao mali doprinos u ublažavanju krize nastale pandemijom Covid-19.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:06 17.07.2020.

Popovača malo veće selo i dva dogradonačelnika. Bravo!

SI
sisavac
10:43 17.07.2020.

pervan tvrdi da predsjednik bush nije bio u popovači, već u pitomači!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije