Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena plana

Zbog radova u dvorcu učenici će u školske klupe sjesti tek u četvrtak!

'09.12.2010., Pribislavec- Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavic posjetila osnovnu skolu Pribislavec, u kojoj djeca pohadjaju nastavu u nemogucim uvjetima. Na ulazu u skolu vec godinu dana stoje ske
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
05.09.2011.
u 21:18

– Osnovnu školu završila sam 1982. godine i već se tada govorilo da treba sagraditi novu školu – kaže Sandra Horvat, majka učenika sedmog razreda

PRIBISLAVEC – Školska godina službeno je počela, no učenici OŠ Vladimira Nazora u Pribislavcu u klupe će sjesti tek u četvrtak! Još nisu dovršeni radovi u starom dvorcu grofa Feštetića sagrađenom 1850. godine, koji služi kao školska zgrada za 340 učenika, pa je odlučeno da se "pretumbaju" programi predviđeni godišnjim planom rada. Tako će se učenici, koji su prvog dana školske godine raspored sati dobili u dvorani koja im služi za nastavu tjelesnog odgoja, u utorak okupiti na igralištu na kojem će obilježiti olimpijski dan, a u srijedu će opet u dvoranu na integriranu nastavu.

– Olimpijski dan prema planu imamo predviđen u petak, ali ćemo ga zamijeniti za utorak. Radovi će u utorak i završiti, no trebat će nam još jedan dan da sve počistimo pa će djeca u učionice tek u četvrtak – kaže ravnateljica Sandra Herman. Zamijenjene su elektroinstalacije, ugrađeni su spušteni stropovi i promijenjena rasvjeta. Ti su radovi bili nužni radi zaštite djece i nastavnika, a naložila ih je inspekcija. Prednji dio škole još je ograđen skelama koje već godinama dječje glave čuvaju od crepova i komada pročelja. Svi se u selu slažu da im treba nova škola, no političari se godinama ne mogu složiti oko lokacije.

– Osnovnu školu završila sam 1982. godine i već se tada govorilo da treba sagraditi novu školu. Dakle, o tome se govori već 30 godina, a škole nema! Sad su aktualne dvije lokacije – kaže Sandra Horvat, majka učenika sedmog razreda. Ona živi preko puta dvorca i svakodnevno gleda djecu kako ulaze u derutno zdanje. Općinski vijećnici još se ne mogu dogovoriti je li bolja lokacija kod stadiona ili kod postojeće škole. Inače, u prve razrede u međimurskim školama upisano je 1300 prvašića, 68 više nego lani. Ukupno je 10.346 učenika, odnosno 25,5 učenika po odjeljenju.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:03 06.09.2011.

da su na vrijeme počeli sa radovima i pripremili operativni plan kako treba nebi se ovo desilo ovako su pokazali svoje nesposobno ličeko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije