Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teškoće

Kujundžić obišao KBC Sestre milosrdnice nakon puknuća cijevi i odgoda operacija

Vinogradska bolnica, KB Sestre milosrdnice
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
24.08.2018.
u 10:20

Kvar do kojeg je došlo na aparatima koji se koriste pri operacijama u Klinici za traumatologiju se otklanjaju, a uskoro bi trebao biti riješen i problem s CT-om.

Nakon puknuća cijevi na Klinici za kirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice, zbog čega su otkazane operacije, bolnicu je u petak obišao ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je nakon obilaska izjavio da je počela sanacija puknuća, a operativni program nastavlja se u dvoranama koje nisu oštećene i Klinici za tumore, koja je sastavni dio Sestara milosrdnica.

"Hitne operacije traju u drugim dvoranama u Vinogradskoj, koje nisu oštećene, ili su prebačene u Kliniku za tumore, koja je sastavni dio Vinogradske. Kod akutnih pacijenata ništa nije zaustavljeno, a kod onih koji su naručeni na operacije koje nisu hitne, možda će biti odgođene za dan-dva", izjavio je Kujundžić za Hinu.

Vinogradska bolnica, KB Sestre milosrdnice
1/6

"Sinoć sam iz medija doznao za incident s vodom i odmah nazvao ravnatelja od kojega sam doznao o čemu se radi. Nakon toga sam, ne znajući kako će se situacija odvijati, nazvao ravnatelje drugih zagrebačkih bolnica, Rebra, Dubrave, Merkura i Svetog Duha te ih zamolio da preuzmu, bude li trebalo, dio hitnih kirurških pacijenata iz Vinogradske. Oni su izrazili spremnost za pomoć, no Vinogradska bolnica uspjela je sama sve organizirati tako da pacijente nije trebalo slati u druge bolnice", rekao je Kujundžić.

Dodao je kako kvar nije velik te je započeta sanacija, a Ministarstva zdravstva financijski će pomoći, bude li potrebe, iz sredstava za hitne intervencije.

Kvar do kojeg je došlo na aparatima koji se koriste pri operacijama u Klinici za traumatologiju se otklanjaju, a uskoro bi trebao biti riješen i problem s CT-om, jer će bolnica za 10-20 dana dobiti novi uređaj koji je nabavilo Ministarstvo zdravstva. 

Komentara 1

AE
Aedes2017
12:08 24.08.2018.

Koja bruka ! S R A M O T A od ministra !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije