Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskok traži pritvor

Zbog pronevjere osumnjičeni Čehok noć će provesti u pritvoru

čehok (1)
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/8
Autori: AM, pmž/VLM, mza/VLM, luc
09.06.2011.
u 11:25

- Ništa, ništa, sve je bilo korektno, to su neke stare stvari – kazao je Čehok kojeg se sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela te za zloporabu položaja i ovlasti

20.40 Ujutro su, neslužbeno doznajemo, privedeni i varaždinski tajkun Davor Patafta, te članica Uprave T7 grupe Narcisa Huljev, navodno također zbog povezanosti sa slučajem Čehok. Saznajemo kako je četvrti osumnjičeni sudski vještak Tomislav Možina koji obavlja sve procjene zemljišta za Grad Varaždin.

17.29 Saborski zastupnik Ivan Čehok s istražiteljima USKOK-a sjeo je u automobil. Na pitanje novinara je li uhićen, odgovorio je da nije, dok je na pitanje idu li u Zagreb, odgovorio potvrdno. Prema dostupnim informacijama, Čehok će noć provesti u pritvoru, a sutra ujutro bit će ispitan u USKOK-u.

17.20 Čehok se vratio u Varaždinsku gradsku vijećnicu u kojoj se nalaze i istražitelji.

16.00 Nezavisni zastupnik Ivan Čehok ostao je bez zastupničkog imuniteta. Prijedlog Mandatno-imunitetnog povjerenstva da mu se skine imunitet podržalo je u 16 sati 87 zastupnika. HDZ-ova Dubravka Šuica bila je suzdržana, no kasnije smo doznali da joj ključić za glasovanje nije radio te je kazala kako bi ona glasovala za skidanje imuniteta, a dvojac iz HDSSB-a Ivan Drmić i Boro Grubišić glasovali su protiv skidanja imuniteta Čehoku. Za skidanje imuniteta glasovala je i Đurđa Adlešič, nekoć stranačka, a danas Čehokova kolegica iz Kluba nezavisnih zastupnika.

15.40 Čehok se vratio u grad i ušao u parkirani kombi tamnosive boje. S kim se odvezao i je li to policija došla po njega, nije poznato.

15.20 Ivan Čehok napustio je Gradsku vijećnicu i sjeo na bicikl te se zaputio, bez ikakve pratnje, u nepoznatu smjeru.

U saborskoj raspravi o skidanju imuniteta zastupniku Ivanu Čehoku sudjelovao je samo Ivan Drmić u ime Kluba HDSSB-a. Naglasio je da kao član MIP-a, zbog žurnosti sazivanja sjednice, nije stigao doći na sjednicu MIP-a. Pozvao je zastupnike da spriječe da ova država postane policijska država te da se ne dopusti da se na osnovi dva-tri novinska teksta diže hajka. Ne protivi se skidanju imuniteta, ali smatra da je USKOK-ov zahtjev za određivanje pritvora u istražnom zatvoru nedopustiv, poglavito uz obrazloženje da je to zbog utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

– Pobogu, već godinu dana čitamo u tisku ono što je predmet USKOK-ova zahtjeva pa je Čehok mogao posljednjih godinu utjecati na svjedoke da je to imao namjeru, a ne čekati dan uhićenja. Slažem se s odlukom da mu se skine imunitet da bi institucije mogle odraditi svoj posao, a on će svoju nevinost morati, nažalost, dokazivati pred hrvatskim sudovima.

Za 16 sati najavljeno je glasovanje o jednoglasnoj odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP-a) o skidanju imuniteta nezavisnom zastupniku i gradonačelniku Varaždina Ivanu Čehoku.

MIP je tako, kao i u svim slučajevima dosad, udovoljio USKOK-ovu zahtjevu te predložio Saboru da Čehoku skine saborski imunitet.

>>HNS: Čehok pokazuje kako se shvaća vlast u čitavoj državi

Zahtjev USKOK-a stigao je, kako doznajemo, u Sabor u srijedu i ad hoc je u četvrtak sazvana sjednica MIP-a, a sve kako bi se udovoljilo USKOK-ovu zahtjevu da bi policija mogla uhititi i pritvoriti Čehoka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo udruživanja radi počinjenja kaznenih djela te zlouporabio položaj i ovlasti.

USKOK traži da Sabor odobri lišavanje slobode zastupnika Čehoka te da se može odrediti mjera pritvora i istražnog zatvora. U USKOK-ovu se zahtjevu navodi da se Čehoka osnovano sumnjiči da je počinio tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te udruživanje za počinjenje kaznenog djela.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o zlouporabi vezanoj uz tvrtku VIS Varaždin i zbrinjavanje otpada.

– Ništa, ništa, sve je bilo korektno, to su neke stare stvari. To su stare prijave protiv mene, rekao sam sve što sam imao, a to su bile odluke Gradskog vijeća i Poglavarstva, na koje nisam utjecao, no neka ljudi rade svoj posao – kratko je komentirao gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok na ulazu u Gradsku vijećnicu u Varaždinu.

Čehok je, inače, kuću jutros napustio u pratnji policijskih istražitelja.

– Naravno da sam iznenađena, ali najbolje je pustiti institucije da odrade svoj posao – kazala je Đurđa Adlešič, predsjednica Kluba nezavisnih zastupnika čiji je Čehok član. Dodaje kako se s Čehokom nije čula te da je o USKOK-ovu zahtjevu čula tek nakon sjednice MIP-a.

>>Čehok: Nisam bio u USKOK-u, razgovarali smo o Varteksu!

>>Habuš prozvao Čehoka: Recite jeste li pod istragom i zašto!

Komentara 179

CA
cassini
11:47 09.06.2011.

Banda lopovska!

OB
-obrisani-
16:34 09.06.2011.

Ispitati porijeklo imovine svim dužnosnicima u HR .Pošto ta mafija nemer dokazati da je bilo šta stekla zakonito...zna se!!! Prdekana i oduzimanje...

Avatar bakunjin
bakunjin
11:40 09.06.2011.

By by Chehock.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije