Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Ludina

Zbog prodaje zemljišta s crkvom, župa najavila tužbu

crkva velika ludina
Foto: Index Oglasi
06.05.2016.
u 18:13

Vlasnica za zemljište na kojem je i crkva traži 50.000 eura. U Sisačkoj biskupiji kažu da su nudili 4000 eura, no da vlasnica nije pristala

Mnoštvo reakcija izazvao je ovih dana oglas o prodaji crkve u Gornjoj Vlahiničkoj. Vlasnica zemlje u oglasu nudi prodaju obiteljske kuće, ali i susjedne – crkve. Cijena je 50.000 eura.

– Prodajem obiteljsko zemljište s urednim dokumentima. Naslijedila sam parcelu na kojoj se nalazi stara drvena kuća i ta crkva – rekla nam je prodavačica Nada Pranjić te dodala da već ima zainteresiranih kupaca. Ističe kako je svjesna da je crkva neuobičajen objekt za prodaju, no dodaje da je riječ o neraskidivoj parceli i da je prije oglašavanja prodaje ponudila njezinu prodaju Crkvi.

– Crkva nije bila zainteresirana. Htjela je samo crkvu i zemljište na kojemu je, no tražila je da to poklonim. No, to ne mogu jer je parcela neraskidiva, a želim i prodati svoje nasljeđe da kćeri kupim stan – dodaje Pranjić.

Crkva je građena potkraj 1930-ih, a mještani su začuđeni da je na prodaju jer je i dalje koriste. Naime, prema riječima stanovnika, prijašnji su vlasnici dopustili gradnju crkve na toj čestici, ali greška je što nikada nije preneseno vlasništvo na župu ili drugog crkvenog vlasnika. Stoga je danas moguća ova peripetija, da vlasnica zemljišta prodaje crkvu čiju su gradnju financirali drugi.

U Sisačkoj biskupiji kazuju pak kako su nudili vlasnici otkup parcele na kojoj se nalazi crkva za 4000 eura, no da vlasnica nije pristala na odvojenu prodaju.

– Kuća nam ne treba i za nju nismo htjeli platiti – rekao je biskup sisački Vlado Košić. U župi u Velikoj Ludini najavljuju tužbu protiv vlasnice kojom bi spriječili prodaju crkve. Smatraju da vlasnica posjeduje zemljište, a ne i objekt, tj. crkvu te da nema pravo prodati i nju.

>>Postavili križ na antički sunčani sat i oštetili ga

Komentara 6

Avatar Ada
Ada
03:13 14.05.2016.

Zna li ta gospođa da oteto od Boga ne može biti blagoslovljeno. Ona je Božjem domu odredila cijenu. Ne čini dobro svojoj kćeri.

GB
goran.brodsky.3
22:33 06.05.2016.

bolje i tužba nego da je proglase vješticom i spale na lomači

ZO
Zelen-oko
21:07 06.05.2016.

A što bi crkva htjela, da im se tuđe zemljište da besplatno?! Ako žele crkvu koja je privatno vlasništvo nek onda i plate cijenu koju ta ista nudi. Ako je njeno vlasništvo ima ju pravo prodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije