Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOUPORABA DROGA

Zbog prodaje tzv. osvježivača prostora, optužnica protiv 21 osobe

grad Osijek
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
14.11.2019.
u 15:47

- Tereti ih se da su  organizirali mrežu posrednika radi njihove daljnje prodaje i prodavali ove tvari preko trgovačkih društava i fizičkih osoba, neistinito ih deklarirajući kao osvježivače prostora te posjedovali ili posredovali u prodaji ovih tvari - izvijestilo je Županijsko državno odvjetnišvo u Osijeku

Protiv čak 21 okrivljenika podignuta je u Osijeku optužnica zbog kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, odnosno prodaje tzv. osvježivača prostora.

Po optužnici, oni su od 1. siječnja lani pa do 14. svibnja ove godine u Osijeku, Šibeniku, Puli, Koprivnici, Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, Dubrovniku, Virovitici i Milanovcu te Klokočevcu nabavljali tvari koje su na popisu droga, odnosno biljne materije i sintetske kanabinoide.

- Tereti ih se da su  organizirali mrežu posrednika radi njihove daljnje prodaje i prodavali ove tvari preko trgovačkih društava i fizičkih osoba, neistinito ih deklarirajući kao osvježivače prostora te posjedovali ili posredovali u prodaji ovih tvari. U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv prvookrivljenika, drugookrivljenika osmookrivljenice i četrnaestookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela te protiv sedmookrivljenika zbog opasnosti od bijega i od ponavljanja djela, što je i prihvaćeno - izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije