Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJI MOHIKANAC
Povratak na članak

Zbog procesa Kataloncima pala Sánchezova vlada

Separatisti su sanjali da bi vlada mogla prihvatiti gubitak Katalonije u zamjenu za njihovu potporu.

Komentari 4

LI
Lily7
23:08 14.02.2019.

Ovo je druga po redu vlada koja pada zbog Katalonije, nakon sto je Spanjolska policija nemilice tukla Katalonce kad su izisli na referendum za vlastitu slobodu i neovisnost! Spanjolska je okupirala Kataloniju 1714. Od ovog datuma do danas, kroz povijest, Katalonski jezik je bio ilegalan na javnim mjestima do 1975, kao i bio koji drugi izrazaj katalonskog identiteta i kulture. Drevna Katalonska Nacija, avangarda Europe, ostavila je covjecanstvu originalnu kulturu - Joan Miro, Salvador Dali, Antoni Gaudi. Sloboda i neovisnost Katalonskom i Baskijskom Narodu kao i mojoj Hrvatskoj! Dosta Spanjolskog kolonijalizma! Visca Catalunya lliure!

VL
BA
BakaMraz
01:18 15.02.2019.

Nito nije dobio ni odkoga drzavu na poklon mirnim putem. Ne zazivam oruzani sukog ali mislim da bez oruzanog ustanka Katalonci nikada nece dobiti neovisnost.

VL
DO
domxerex
01:55 15.02.2019.

Za Baskiju! 4+3=1 , Euscadi Ta Askatasuna!

VL
DO
domxerex
01:54 15.02.2019.

Mi hrvati najbolje znamo da se granice pišu i brišu krvlju. Za diplomatskim stolom možete dobiti samo hrpu lažnih obećanja. Sloboda i pravo se ne dobija već osvaja. neće se kastiljanska okupatorska elita samo tako lako odreći svojih povlastica i prihoda isto kao što se srpska i prosrpska elita nije htjela odreći okupacije hrvatske i svojih povlastica. Nadam se samo da ako izbore slobodu katalonci neće ponoviti našu grešku i dati okupatorima predstavnike u svome parlamentu. Nema ništa gore na svijetu od izdajica. Hajde izdajice, navalite sa minusima da vidimo koliko vas ima! Izrazite svoju izdajničku solidarnost sa kastiljanskim (španjolskim) okupatorom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.