Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječak i balona

Zbog prijevare medija o dječaku u balonu Heene kažnjen zatvorom

Richard Heene balon
Ilustracija MAK
23.12.2009.
u 19:39

Otac je osuđen na 90, a majka Mayumi na 20 dana zatvora. Otac će dio provesti iza rešetaka, a ostatak će nadoknaditi korisnim radom - kako su se dogovorili u zamjenu za priznanje

Na 90 dana zatvora, uvjetnona četiri godine, kažnjen je Richard Heene, otac dječaka Falcona Heenea, koji je u listopadu podigao jednosatnu uzbunu u elektroničkim glasilima tvrdeći da je šestogodišnjak poletio u balonu punjenom helijem.
Dječakova majka Mayumi Heene dobila je 20 dana zatvora, što promatrači suđenja tvrde da je manje od 60 dana, koliko se obrana dogovorila s tužiteljem u zamjenu za priznanje i kajanje. Kazna Richardu stupa na snagu odmah po blagdanima, a Mayumi će u zatvor kad otac Falcona odsluži svoju.

Tužitelj je u prvostupanjskom postupku dokumentirao da je lažna uzbuna, motivirana jedino nerazumnom željom za privlačenjem pozornosti, proizvela izravnu štetu raznim službama u iznosu od 47.000 dolara, što će Heeneovi morati nadoknaditi. Jedna od očiglednijih je što je, nakon što se balon prizemljio na 18 km od međunarodne zračne luke u Denveru, aerodrom zatvoren, a spasilačke ekipe su krenule k dječaku u nekoliko helikotera. Namagarčenim medijima i njihovim utrošenim programskim, prijevoznim i prjenosnim minutama, oglašivačima, a još manje gledatelje koji su mahnito na televiziji i internetu pratili let balona uvjereni da je u njemu dječak, nitko neće platiti odštetu.

Nakon što je TV senzacija prošla otkrilo se da se dječak sve vrijeme skrivao na tavanu obiteljske kuće.

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
21:41 23.12.2009.

Kako je opče poznato neki idu u normalnoj državi u zatvor ako su krivi, pa čak moraju i štetu da nadoknade. U Hrvatskoj se polako uvodi da se državi namiri šteta od pojedinaca. Šteta koju pretrpe privatna lica kroz prijevaree u 99% slučajeva ništa od toga takav efikasni zakon se tek rađa u Hrvatskoj. Ai veselo je ako si zločinac Bosanac onda ti mogu samo naduvati onu stvar !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije