Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritvoren otmičar

Zbog prekida veze oteo djevojku, tukao je, a onda se autom zaletio u policajce i sve ozlijedio

Dino Stanin/PIXSELL
11.05.2021.
u 18:11

Sumnja se da je oštećenicu odvezao u svoju obiteljsku kuću gdje ju je zadržao unatoč njezinom protivljenju sve dok nije saznao da za njim traga policija

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je ispitalo 41-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode, te dva kaznena djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi u pokušaju.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak 10. svibnja 2021., u Zadru i u jednom mjestu pored Zadra, pod utjecajem alkohola, nezadovoljan što je oštećenica s njim prekinula ljubavnu vezu, a znajući da se ona nalazi u jednom mjestu pored Zadra, iako svjestan da ona ne želi ići s njim, fizički ju napao kako bi savladao njezin otpor, te ju protivno njenoj volji ugurao u vozilo i udarao ju dlanom tijekom vožnje. Osnovano se sumnja da je oštećenicu odvezao u svoju obiteljsku kuću gdje ju je zadržao unatoč njezinom protivljenju sve dok nije saznao da za njim traga policija. 

Postoji osnovana sumnja da je u jednom mjestu pored Zadra, dok se u vozilu nalazio zajedno s oštećenicom, u trenutku kada je ugledao službena policijska vozila povećao brzinu kretanja vozila kako bi pobjegao, kao i da je tijekom bijega, u cilju da spriječi policijske službenike u njihovim službenim radnjama, te pristajući na mogućnost da ugrozi njihovu sigurnost i tjelesni integritet, svojim vozilom udario u službeno policijsko vozilo koje je bilo zaustavljeno preko obje prometne trake kako bi mu se onemogućio bijeg. Policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv 41-godišnjeg osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor - izvijestili su iz DORH-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije