Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA ODLUKA

Zbog pogreške liječnika danas je invalid. Dosuđena mu je jednu od najviših odšteta u Hrvatskoj

HRT
27.12.2020.
u 22:21

Njega su 2009. godine liječili zbog tuberkuloznog meningitisa, bolesti koju mladi otac i suprug nije imao. Zbog pogrešne dijagnoze i terapije koja je uslijedila, Vanja je danas invalid.

Brođanin Vanja Krnić gotovo deset godina čekao je na nepravomoćnu presudu zbog liječničke pogreške, a sad ju je i dočekao. Njemu i njegovim kćerima dosuđena je jedna od najviših odšteta u Hrvatskoj - više od 2 milijuna kuna bez uračunatih kamata i rente.

Njega su 2009. godine liječili zbog tuberkuloznog meningitisa, bolesti koju mladi otac i suprug nije imao. Zbog pogrešne dijagnoze i nakon terapije koja je uslijedila, Vanja je danas invalid. 

- Puno mi znači, nakon deset godina da postoji neka pravda. Kad sam sve izgubio osim života, govori Vanja, piše HRT. 

Naime, prema nalazu vještaka, tijekom liječenja dogodio se niz propusta. Nisu napravljene osnovne pretrage nakon kojih bi bila vidljiva točna dijagnoza - bakterijski meningitis uzrokovan infekcijom srčanog zaliska. Ispravna je dijagnoza stigla prekasno. On je doživio dva moždana udara, prošao teške operacije. 

Krnić je morao ispočetka učiti gutati, hodati i govoriti, a danas živi od 1500 kuna invalidnine i ovisan je o tuđoj pomoći. U slučaju da presuda postane pravomoćna, odštetu će dobiti i njegove dvije kćeri. 

Liječnik za kojeg smatra da je odgovoran za stanje u kojem se nalazi je otišao iz Hrvatske i danas radi u inozemstvu. Teret odgovornosti, uz osiguravateljsku kuću, najvećim dijelom ostaje na bolnici gdje čekaju pravomoćnu presudu.
 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
22:51 27.12.2020.

2 milijuna kuna???? Eeeeeeej.... dva BIJEDNA milijuna kuna, za liječničku pogrešku s ovako teškim ishodom!!!!! Pa ima li pravde? Nema. Bijednih 2.000.000 kuna.... cijena malo boljeg stana u Zagrebu (nikako ne nekog super-stana, na top-lokaciji)!!! U SAD bi dobio brat-bratuu odštetu ne manju od 50 milijuna dolara. Ma sramota!!!!

PI
Pipiripi4
23:10 27.12.2020.

Kako to? Lječnik pa pogriješio?

BA
Barbasmora
23:38 27.12.2020.

Da je imao novca, ne bi bio osudjen da se preda javnom socialistickom zdravstvu, vec bi kupia zdravlje na razvijenom zapadu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije