Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slomila potkoljenicu

Zbog pada na nogostupu Varaždin joj mora platiti 80.000 kn

led
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.02.2019.
u 23:41

Š. K. je slomila desnu potkoljenicu, iščašila nožni zglob, natukla ručni i šaku

Grad Varaždin mora isplatiti više od 80.000 kuna Š. K., koja ga je tužila nakon što je pala na ledu. Nepravomoćna presuda donesena je 10. siječnja, a Općinski sud u Varaždinu objavio ju je danas, piše Varaždinski.hr.

Š. K. je 28. siječnja 2014. godine, prolazeći po pješačkoj stazi u Ulici braće Radić u Varaždinu, na području ispred trgovačkog centra 'Konzum', pala na ledu koji se nalazio po cijeloj površini pješačke staze, piše u obrazloženju presude. Žena je pred sudom rekla kako smatra da se led formirao zbog snijega koji je pao tri dana ranije, a da je dan ranije temperatura bila u velikom minusu pa se samim time stvorio led. 

Š. K. je slomila desnu potkoljenicu, iščašila nožni zglob, natukla ručni i šaku. Istoga je dana operirana u bolnici, a morala je na još dvije operacije u veljači i ožujku 2014. godine, piše u obrazloženju suda. U presudi piše kako su posljedice pada vidljive i danas - tužiteljica teško hoda sa štakama i osjeća bol, a sudu je rekla da još uvijek osjeća strah da ne dođe do komplikacija i da ne ostane bez noge te osjeća strah da ne dođe do ponovnog pada.

Sud je zaključio kako je Š. K. pala upravo na javnoj površini, odnosno nogostupu, koji nije bio očišćen. Prema riječima svjedoka nogostup je bio kao "špigel", zaleđen, a da je zbog leda bio grbav.

Grad Varaždin pokušao je osporiti tužbu navodeći da nije sigurno da je tužiteljica pala zbog leda kao i to da je pala baš na javnoj površini, no sud je iskaze tužiteljice i svjedoka prihvatio kao vjerodostojne.

Pogledajte video velikog lančanog sudara na ledu:

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar navijač
navijač
07:26 26.02.2019.

Malo je i dobila , još će imati i posljedice. Kad političar nekog tuži zbog "duševnih boli" onda se institucije ne žale a sad im je žena sama kriva što je pala na ledu.

Avatar Tračalo
Tračalo
01:22 26.02.2019.

ona dobi odštetu a liječenje je bilo na trošak zdravstvenog osiguranja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije