Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVE I ODRONI

Kaos u Velikoj Britaniji: Oluja Dennis odnijela i treću žrtvu, mobilizirana i vojska

Oluja Dennis
Foto: PIXSELL
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.02.2020.
u 16:48

Crveni alarm proglašava se kad nastupe "opasni meteorološki uvjeti" koji prijete "smrtnom opasnošću", rizikom od nestanka električne energije i štetom na infrastrukturi

Oluja Dennis praćena jakim pljuskovima i snažnim vjetrom prikovala je za zemlju stotine zrakoplova u Velikoj Britaniji dok se vojska mobilizira, a za jug Walesa proglašen je crveni meteoalarm, zbog čega prognostičari govore o "smrtnoj opasnosti". Dva trupla već su izvučena u subotu rano ujutro iz uzburkanog mora blizu južne Engleske u prvim satima olujnog nevremena, a danas se doznaje da je pronađeno tijelo još jednog muškarca u jednoj od nabujalih rijeka na jugu Walesa, javlja Daily Mail.

U nedjelju ujutro izdano je gotovo 200 upozorenja na porast vodostaja na području od južne Škotske do Cornwalla, na jugozapadu Engleske. U Aberdaronu, na jugu Walesa, vjetar je dostizao brzinu veću od 145 km/h. Otkazane su stotine letova prema Velikoj Britaniji te iz nje, priopćile su kompanije British Airways i EasyJet. Željeznički promet je prekinut na jugu Walesa zbog izlijevanja vode na prugu.

Oluja Dennis
1/13

Britanski meteorološki zavod (Met) proglasio je u nedjelju ujutro crveni meteoalarm za jug Walesa, što je najviši stupanj opasnosti, zbog jakih pljuskova koje je donio Dennis. Došlo je i do velikih odrona zemlje pa je zbog svega toga za to područje proglašeno izvanredno stanje, a službe za upravljanje hitnim intervencijama raspodijelile su svoje snage kako bi pomogli građanima koji se bore s poplavama.

Inače, takva količina kiše nije zabilježena od prosinca 2015. Crveni alarm proglašava se kad nastupe "opasni meteorološki uvjeti" koji prijete "smrtnom opasnošću", rizikom od nestanka električne energije i štetom na infrastrukturi.

"Molimo sve da budu pozorni i poduzmu sve potrebno kako bi se zaštitili", rekao je Jeremy Parr, ravnatelj službe za upravljanje poplavama u tijelu waleške vlade zaduženom za prirodne resurse.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije